Isparta Elmasina Cografi Isaret

Isparta elmasi cografi isaret belgesi aldi.

Isparta Elmasina Cografi Isaret
Isparta Ticaret Borsasi tarafindan Isparta elmasi için 2020 yilinda Türk Patent ve Marka Kurumuna (TÜRK PATENT) mahreç isareti basvurusu yapildi. TÜRK PATENT tarafindan yapilan degerlendirme sonucu Isparta elmasi, rengi, tadi ve sekliyle cografi isaret aldi. Böylece Isparta’da 17 ürün cografi isaretli oldu.

Isparta Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Hüdai Sahin, Isparta’nin ekonomisine katki saglayan en önemli ürünün elma oldugunu belirtti.

Ülke ihtiyacinin yaklasik yüzde 25’ini ürettiklerini dile getiren Sahin, “Buna karsilik ihracattaki payimiz yüzde 45. Bu da sunu gösteriyor; Isparta elmasi rengi, tadi ve sekliyle her zaman ön planda. Bizler de Isparta Ticaret Borsasi olarak elmamizin bu özelliklerini koruma altina almak ve pazar payimizi artirmak için çalismalarimiza 2020 yilinda basladik. 2020 yilinda cografi isaret basvurumuzu yapmistik. Zorlu bir süreç sonucunda 2023 Agustos ayi sonunda elma cografi isaretimizi aldik ve Isparta elmasi adi altinda elmamiz koruma altina alindi. Tabii ki bu süreçten sonra pazar payimizi artirmak amaciyla çalismalarimiza devam edecegiz. Öncelikle hazirlattigimiz 6 dilde Isparta elmasi filmi var, onu dünyada gerekli birçok noktaya ulastirdik. Bundan sonraki diger tanitim faaliyetleri için çalismalarimiza devam edecegiz. Bu uzun bir süreç. Pazar payimizi artirabilmek adina birçok ülkenin ticaret müsavirleri ile görüsmelerimiz devam ediyor. Insallah bunu da basarirsak Isparta elmasi hak ettigi degerini almis olacaktir” seklinde konusu.
Kaynak: İHA