Güder, Ögrencileri Sevindirdi

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, yeni egitim ögretim döneminin ilk gününde Ilkokula yeni baslayan 1.sinif ögrencilerini ziyaret ederek basarilar diledi. Ögrencileri sevindiren bu anlamli ziyarette Baskan Güder, ögrencilere kirtasiye malzemeleri armagan etti.

Güder, Ögrencileri Sevindirdi
Yeni egitim ve ögretim yilinin baslamasiyla birlikte tüm yurtta oldugu gibi 6 Subat’ta asrin felaketini yasayan Malatya’da depremzede ögrenciler okulda ilk gün heyecani yasadi. Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’de, Battalgazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Ali Kaçmaz ile birlikte egitim ve ögretim yasamina yeni baslayan minik ögrencileri okullarinda ziyaret ederek, ilk gün heyecanlarina ortak oldu. Haniminçiftligi 100. Yil Atatürk Ilkokulu’ndaki 1.sinif ögrencilerini ziyaret eden Baskan Güder, minik ögrencilere basari dileklerini ileterek, günün anisina kirtasiye malzemeleri ve okuma kitabi armagan etti. Heyecanlari gözlerinden okunan ögrenciler Baskan Güder’i sinifta çiçeklerle karsiladi.

Ilkokul ögrencilerinin uyum haftasinin basladigini belirten Battalgazi Ilçe Milli Egitim Müdürü Ali Kaçmaz, “2023-2024 egitim ve ögretim yili ülkemizin her kösesinde oldugu gibi bugün ilimizde de uyum haftasiyla basladi.

Ilçemizdeki bazi okullarimiz depremde hasar aldi. 124 okulumuzda ikili egitim eslestirmeleri yapilarak basladi.

53 bin ögrencimiz, 4 bin 600 ögretmenimiz ile egitim ve ögretim dönemi basladi.

Eksikliklerimizin oldugu noktada tedbirlerimizi aldik. Konteyner kentteki ögrencilerimizin tasima planlamasi da yapildi. Bugünde Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder ile birlikte ögrencilerimizi ziyaret ettik. Baskanimiza bu sevindirici ziyaretlerinden ötürü tesekkür ediyoruz. Yeni egitim ve ögretim yilimiz hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

‘Gelecegimizin teminati ögrencilerimize, basarinin teminati ailelerimiz ve egitim camiamiza basarilar dilerim’ diyerek sözlerine baslayan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “2023-2024 Egitim ögretim yilinin startini tüm Türkiye’de oldugu gibi Malatya’mizda ve ilçemizde verdik. Malatya ve Battalgazi olarak 6 Subat’ta büyük bir deprem yasadik. Bu depremde birçok okulumuz yikildi ve hasar aldi. Milli Egitim Bakanligi ve Yerel Yönetimler olarak tüm ögrencilerimizin egitimlerine eksiksiz olarak devam edebilmesi adina önemli çalismalar yapildi. Bizlerde yeni egitim ve ögretim döneminde ilkokula baslayan 1.Sinif ögrencilerimizi ziyaret ettik. Okula baslayan ögrencilerimizin heyecanini paylasirken; günün anisina küçük bir hediyeyi de ögrencilerimize armagan ettik. Yikilan okullarimizin biran önce faaliyete geçmesi ve ögrencilerimizin egitimlerine daha iyi bir sekilde hazirlanmasi için büyük gayret içerisindeyiz. Bu yavrularimiz bizim fidanlarimiz ve agaç yasken egilir. Bizim ögrencilerimizden beklentimiz; Vatanini ve milletini seven bireyler olmalaridir. Battalgazi Belediyesi olarak ögrencilerimizin kullanacagi ekipmanlari onlara hediye ediyoruz. Her daim egitim ve ögretimin yanindayiz. Gelecegimizin teminati yavrularimizin bugüne kadar hep yaninda olduk, olmaya da devam edecegiz. Yeni egitim ve ögretim dönemi ülkemize, memleketimize, ailelerimize ve ögrencilerimize hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA