Efeler'de 4 Eylül Asik Veysel Parki Açildi

Kent sakinlerine yeni yasam alanlari olusturmaya devam eden Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, halk ozani Asik Veysel’in isminin yasatilacagi parki hizmete açti.

Efeler'de 4 Eylül Asik Veysel Parki Açildi


Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, kentin daha yesil ve daha modern bir görünüme kavusmasi için çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Bunun yaninda; kültür-sanat, bilim ve spor dünyasindan birçok ismin yani sira ülkemizin tarihi açisindan önemli günler de Efeler’in projelerinde yasatiliyor. Kurtulus Savasi’nin dönüm noktalarindan biri olan Sivas Kongresi’nin gerçeklestirildigi ’4 Eylül’ tarihinin ve Sivas’in Sarkisla ilçesine bagli Sivrialan Köyü’nden çikip unutulmaz eserlere imza atan halk ozani Asik Veysel’in isminin verildigi ’4 Eylül Asik Veysel Parki’ düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

"Mahallemiz artik daha güzel"

4 Eylül Asik Veysel Parki’nin açilisinda konusan Efeler Mahallesi sakinlerinden Aysegül Çakiroglu, parkin mahallenin görünümünü güzellestirdigini söyledi.

Çakiroglu, “Mahallemizin böyle bir hizmete ihtiyaci vardi. Bundan önce tüm ihtiyaçlarimiz Baskan Atay ve belediye çalisanlari tarafindan karsilandi. Ismi açisindan çok anlamli bir park. Mahallemizin çehresi artik daha güzel. Baskan Atay’a bu güzide eser için çok tesekkür ederim” dedi.



"Asik Veysel Efeler’de ölümsüzlestirildi"

Asik Veysel’in yüz yilin ozani oldugunu ifade eden Aydin Sivas Dernekleri Federasyonu Baskani Mukadder Özer, “Ülkemizin bagimsizligini kazanmasinda önemli bir gün olan 4 Eylül tarihi ve yüz yilin ozani Asik Veysel’in ismi Efeler’de ölümsüzlestirildi. Bu degerli hizmet için Sivasli hemsehrilerimiz ve Efelerli kardeslerimiz adina Baskan Atay’a sonsuz tesekkür ederim” diye konustu.



Asik Veysel’in Torunu Özer: "Kültürüne önem veren baskana sahip olmak çok önemli"

Açilisa katilan büyük ozanin torunu Çigdem Özer, konusmasina Asik Veysel’i anlatarak basladi.

Özer, “Türk halk edebiyatinda var olan ozanlik geleneginin en önemli halkalarindan birini olusturan rahmetli dedem Asik Veysel’in vefatinin 50’nci yilinda Efeler’de olmaktan dolayi çok mutluyum. Tek bir satir okuyamayan ve 7 yasindan itibaren dünyayi sadece gönül gözüyle gören dedem Asik Veysel, dünya olaylarini derin bir olgunluk ve âriflikle yorumlamis ve Türk halk edebiyatina çok güzel eserler kazandirmistir. Bir ârif olarak halkinin duygu ve düsüncelerini siirlerine konu yapmis edebiyatimiza güzel eserler kazandirmistir. Cumhuriyet ozani olan dedem; Atatürk milliyetçiligini ve çagdaslasma hareketini yürekten özümsemistir. Bunun en güzel kaniti siirleridir. Dedem ilk siirini, cumhuriyetin 10’uncu yilinda Mustafa Kemal Atatürk için yazmistir. ‘Cumhuriyet Destani’ adini verdigi siirini Atatürk’e okumak için Sivas’tan Ankara’ya 3 ay yürüyerek gitmisse de Atatürk’ü görme firsati olmamistir. Cumhuriyet Destani isimli siir o dönemki gazetelerde günlerce yayinlanmistir” dedi.



Kültürel degerleri temsil eden isimler için yapilan programlarin çok anlamli oldugunu ifade eden Özer, “Bu yüzden Baskan Atay’a çok tesekkür ederim. Kültüre önem veren bir belediye baskanina sahip olmak çok önemli bir sey” ifadelerini kullandi.

Baskan Atay’dan müjde üstüne müjde

4 Eylül Asik Veysel Parki’nin açilisinda konusan Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, ilerleyen günlerde de çok sayida projenin açilisini gerçeklestirecegini belirtti.

Baskan Atay, “Uzun bir yaz tatili geçirdik. Bu süreçte Efeler’de Ocak ayina kadar gerçeklestirecegimiz açilislarin programini yaptik. Ilk açilisimiz ‘4 Eylül Asik Veysel Parki’ oldu. Persembe günü ilçemizde bir ilke imza atacagiz ve Efeler Tarih Evi’nin açilisini yapacagiz. 11 Eylül’de 5’inci Gündüz Bakimevinin, 18 Eylül’de 12’nci Kitap Kafe’nin, 25 Eylül’de Imamköy’de Doga Oteli’nin kurdelesini kesecegiz. 29 Eylül’de Efeler’de ilk kez Kitap Fuari düzenleyecegiz. Fuarin ilk gününde önemli yazarlar Ayse Kulin ve Ahmet Ümit’i agirlayacagiz. Ekim, Kasim ve Aralik aylarinda da açilislarimiz devam edecek. Verdigim bütün sözleri tutmanin onurunu, gururunu ve mutlulugunu yasiyorum. Size ne söz verdiysem hepsini yerine getirecegim. Buna hiç kimse engel olamayacak” ifadelerini kullandi.

"Asik Veysel’in sevgi yolundan gidiyoruz"

Asik Veysel’in vefatinin 50’nci yil dönümü oldugunu hatirlatan Baskan Atay, “Asik Veysel, ‘Dostlar beni hatirlasin’ demis. Seni nasil unuturuz. Bugün vefatinin 50’nci yil dönümü. 500 yil geçse de Asik Veysel unutulmaz. Asik Veysel, sizlerin sevgisine layik olmak için halkini ve sevgiyi düsünerek yasamistir. Bizler de Asik Veysel’in yüreginden eksik olmayan sevgisinin yolundan gidiyoruz. Bizde fesatlik olmaz, bizim gönlümüzde çirkinlik olmaz, dedikoduya ayiracak zamanimiz olmaz. Halk için üretir hakça paylasiriz. Bizde sadece ama sadece halkin hizmetkâri olunur. Parkimizin mahallemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.



Konusmalarin tamamlanmasinin ardindan park, kurdele kesilerek hizmete açildi. Açilisa; kentteki siyasi partilerin, sivil toplum kuruluslarinin ve meslek odalarinin temsilcileri ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA