Tunceli'de FEDAS Grevinde Çözüm Bulunamadi

Tunceli’de maaslarinin iyilestirilmesi ve çalisma kosullarinin düzeltilmesi amaciyla eylem baslatan Firat Elektrik Dagitim A.S. bünyesinde çalisan isçilerle sirket arasinda henüz bir anlasmaya varilamadi. 51 gündür devam eylem nedeniyle AKSA Elektrik Grubu Icra Kurulu Üyesi ve Dagitim Sirketleri Genel Müdürü Ömer Kandemir ve beraberindeki sirket yöneticileri de kente gelerek çesitli görüsmeler gerçeklestirdi. Görüsmelerden su ana kadar bir sonuç elde edilemedi.

Tunceli'de FEDAS Grevinde Çözüm Bulunamadi
Ziyaret kapsaminda önce Tunceli Valisi Bülent Tekbiyikoglu ile makaminda görüsen sirket yetkililerine Vali Tekbiyikoglu, ilde kamu hizmetlerinin aksamamasi ve vatandaslarin enerji hizmetine saglikli bir sekilde ulasabilmesinin çok önemli oldugunu söyledi.

Valilik ziyaretinin ardindan isçi temsilcileri ile bir araya gelen sirket yöneticileriyle bir anlasma saglanamadigi ögrenilirken isçilerin eylemleri devam ediyor. Taleplerinin karsilanmasini beklediklerini ifade eden isçiler, eylem nedeniyle is akitleri feshedilen 32 çalisanin da ise iadesini istiyor.

Öte yandan, FEDAS da devam eden eyleme iliskin yazili bir açiklama yapti. Açiklamada, “Söz konusu eylemler sebebiyle is süreçlerimizde aksamalar yasanmis, bu süreçte kesintisiz enerji arzi sunma çalismalarimiz sekteye ugramistir. 7 gün 24 saat görev basinda olan destek ekiplerimiz, bu süre zarfinda hem zaman zaman kendilerine yöneltilen fiziksel saldirilara hem de enerji hatlarimiza yapilan sabotajlara ragmen kent genelinde meydana gelen arizalara müdahale ederek enerji arzi sürekliligini saglamaya gayret göstermistir. Tunceli halkina kesintisiz hizmet sunma gayretimizi sekteye ugratan benzer müdahalelere son vermeye yönelik iyi niyetli girisimlerimiz devam etmis, taraflarla diyalog çabalarimiz sürdürülmüstür. Ancak görüsmeler devam ederken, iyi niyetle attigimiz adimlar maalesef karsilik ve kabul görmeyerek çözüm sürecinin önü tikanmis ve eylemler sürdürülmeye devam etmistir. Destek ekiplerimizin özveri ile tüm arizlara müdahale etme gayreti içerisinde oldugunu belirterek 12 yildir oldugu gibi bugün de en temel amacimiz olan kaliteli ve kesintisiz enerji sunma çabamizin devam ettigini Tunceli halki ile paylasiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA