Traktörleriyle Kortej Katildilar

Bu yil 24’üncüsünü düzenlenen Kültür Sanat ve Armut Festivali’ne çiftçiler, traktörleriyle katildi. Genç, yasli herkesin akin ettigi festival, 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasinda Gürsu’da konser ve etkinliklerle devam edecek.

Traktörleriyle Kortej Katildilar
Gürsu Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenledigi Armut Festivali’nin 24’üncüsü renkli görüntülere sahne oldu. Ulu Cami önünde vatandaslara yilin ilk armutlari ikram edilmesinin ardindan Celalbey Millet Bahçesi önünde bulusan çiftçiler ve vatandaslar, Gürsu Kent Meydani’na kadar yürüdü. Yüzlerce kisinin katildigi kortejin gözdesi traktörleriyle katilan çiftçiler oldu.

Kültür Sanat ve Armut Festivali’nin armut üreticisine destek vermek hedefiyle gerçeklestirdiklerini belirten Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Festival çerçevesinde hafta sonu 2 tane konserimiz olacak. Burada asil olan armudun degerini iyi tanitabilmek, çiftçimize destek olabilmektir. Üreticimizin daha çok kazanabilmesi için belediye olarak bu sistemin içinde olmak istiyoruz. Iyi bir soguk hava deposu bununla beraber su anda çok revaçta olan soguk kurutma talebi geliyor. Soguk kurutma ve soguk hava deposunun en yakin zamanda ihalesine çikiyoruz. Ayni zamanda sosyal bir projemiz olan muhtarlarimiz ve Gürsu halki ile beraber yaptigimiz ‘Bizim elimiz armut toplamaya kalkar, kadina kalkmaz’ diye sosyal bir projemiz var. Buradan da kadina siddete karsi tüm dünyaya mesaj göndermek istiyoruz” dedi.

Gürsu Belediyesi, Gürsu Kaymakamligi, Gürsu Ziraat Odasi ve Gürsulu üreticilerin destekleri ile düzenlenen Gürsu 24. Kültür Sanat ve Armut Festivali 29 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasinda Gürsu’da konser ve etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA