Sifa Kapisi'nda Bitki Hasadi

Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, Eskihisar’da bulunan Sifa Kapisi isimli tibbi aromatik bitkiler parkini ziyaret ederek, bitki hasadina katildi.

Sifa Kapisi'nda Bitki Hasadi
Lavanta, biberiye, kekik, adaçayi gibi aromatik bitkilerin yetistirildigi Gebze Belediyesi Sifa Kapisi Tibbi Aromatik Bitkiler Parkini ziyaret eden Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz yetkililerden bilgi aldi, bitki hasadina katildi.

Sifa Kapisi hakkinda açiklamalarda bulunan Zinnur Büyükgöz, "Aromatik bitkiler bahçemizin mevsim budamasini gerçeklestirdik. Burada lavanta, biberiye, kekik, adaçayi gibi bitkilerimiz var. Bunlarin hasat zamanini gerçeklestirip sonrasinda kamu kurumlarimiza, personelimize ya da misafirlerimize ikram ediyoruz. Ayni zamanda aromatik bitkiler konusunda kamuoyunu bilgilendirme çalismalarini da sürdürüyoruz. Insallah bu dogal yasamla iç iç basligi altinda okul çocuklarimizi da buraya getirip onlara dogayi tanitmak imkani taniyacagiz. Ayni zamanda çocuklar anneleri ile gelecek ve anneleri onlari gözlerken çaylarini içmis olacaklar. Anne çocuk el ele bir hayati onlara tattirmis olacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA