Kavak OSB'ye 4. Etap Müjdesi

Yogun ilgi ve talep Kavak Organize Sanayi Bölgesi’nde büyümeyi de beraberinde getirdi. Belediye Baskani Ibrahim Saricaoglu, ”Kavak OSB’ye olan ilgi 4. Etap büyümeyi gerekli kiliyor“ dedi.

Kavak OSB'ye 4. Etap Müjdesi
MÜSIAD’in istisare toplantisi Kavak’ta genis bir kalitim ile gerçeklesti. Kaymakam Erdem Karanfil, Belediye Baskani Ibrahim Saricaoglu, MÜSIAD Samsun Sube Baskani Hasan Tahsin Sengül, Kavak ve Samsun’dan çok sayida is adaminin katildigi programda bölge ekonomisi ve süren yatirimlar ele alindi. Toplantida konusan Belediye Baskani Ibrahim Saricaoglu, bölgede yatirim yapan is adamlarina ilçe gelisimine verdikleri katkidan dolayi tesekkür ederek, tüm yatirimcilarin her zaman yaninda olduklarini belirtti.

Kavak’ta artan sanayi yatirimlari ve belediyle hizmetleri ile ilçenin büyük bir degisim süreci içine girdigini anlatan Baskan Saricaoglu, “Kavak her alanda aldigi yatirimlari ve hizli büyüme süreci ile gelecek 10 yilda Samsun’un merkez ilçelerinden birisi olacaktir” dedi.

Kavak OSB’de tam doluluk yasandigini, gelen taleplere yanit verebilmek için baslatilan 3. Etap genisleme çalismasi sonunda da yatirimcilara yer tahsislerine baslandigini ifade eden Saricaoglu, “Ülke yatirimcilarinin ilçemize çok büyük bir ilgisi var. OSB’de 3. Etap genisletme çalismalari tamamladi. Ancak yine de gelen talebe yanit veremeyecek. Bu nedenle en kisa zamanda 4. Etap genisleme çalismalarina baslama zorunlulugu dogdu. Bugün Kavak OSB’de istihdam edilen isçi sayisi bine 500’e ulasti. Tüm yatiricilarimiza tesekkür ediyorum. Onlarin sayesinde belediyemize gelerek is talebinde bulunan artik yok” diye konustu.

Ilçenin performansi ile bölgede dikkatleri üzerine çektigini ifade eden MÜSIAD Samsun Sube Baskani Hasan Tahsin Sengül de, “Kavak, aldigi yatirimlar ile Samsun’un adeta bir üretim merkezi oldu” ifadelerini kullandi.

Kavak Kaymakami Erdem Karanfil ise “Günümüzde artik üretmek yeterli degil, ürünlerimizin uluslararasi pazarda etkin olarak yer almasini istiyorsak markalasma çalismalarina da agirlik vermeliyiz” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA