Iklime Dirençli Balikesir Çalistayi Yapildi

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanligi tarafindan ikincisi düzenlenen ’Iklime Dirençli Balikesir Çalistayi’nda konusan Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Volkan Karateke, hedeflerinin Balikesir’i 2053’e kadar karbonsuz bir kent haline getirmek oldugunu söyledi.

Iklime Dirençli Balikesir Çalistayi Yapildi


Balikesir Büyüksehir Belediye Baskanliginca yürütülen iklim degisikligiyle mücadele çalismalari dahilinde, ’azaltim ve uyum’ faaliyetlerine yönelik strateji ve eylemlerin belirlenmesi yönelik görüs ve önerilerin alindigi ’Iklime Dirençli Balikesir Çalistayi’nin 2’ncisi düzenlendi.

Sehir genelindeki kamu kurumlari, ilçe belediyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluslari, Türkiye Belediyeler Birligi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Iklim Degisikligi Baskanligi temsilcileri ve evre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdür Yardimcisi Gökhan Öktem katildi.

Çalistayin açilis konusmasini Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskani Volkan Karateke yapti. Büyüksehir olarak insanliga dair her seyin odaginda yer alan iklim degisikligiyle mücadele noktasinda ulusal ve uluslararasi çabalara katki sunduklarini söyleyen Daire Baskani Volkan Karateke, 2053’e kadar karbonsuz bir kent olusturmayi hedeflediklerini vurguladi.

‘Birlikte çalisiyoruz’

Sifir atik, yenilenebilir enerji ve iklim degisikligi konularinda Birlesmis Milletler basta olmak üzere çok sayida uluslararasi paydasla çalismalar yaptiklarini dile getiren Volkan Karateke, “Gayemiz Balikesir’imizi, dirençli, her canli için daha sürdürülebilir ve ekolojik bir sehir haline getirmek. Yasamayi arzu ettigimiz dünya ve kurmus oldugumuz gelecek hayaliyle, paydaslarimizla ve bu sürece katki saglamak isteyen herkesle birlikte çalismalarimizi sürdürecegiz. Baskanimiz Yücel Yilmaz’in sehrimizin gelecegine yönelik bakis açisi dogrultusunda çevre ve doga koruma bilinciyle gelistirilen her fikri, her projeyi destekleye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA