Güney Kusak Yolunda Çalismalar Devam Ediyor

Malatya Büyüksehir Belediyesi, 6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bir taraftan depremin yaralarini sararken bir taraftan da depremden önceki mevcut çalismalarini sürdürmeye devam ediyor.

Güney Kusak Yolunda Çalismalar Devam Ediyor
Malatya’ya önemli alternatif yollar kazandiran Büyüksehir Belediyesi, açtigi yeni yol ve bulvarlarla sehrimizde yasanan trafik sorununu çözüme kavusturuyor.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan yürütülen yol çalismalari hakkinda bilgiler aktaran Malatya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, Güney Kusak ve Kuzey Kusak yollarinin tamamlanmasi ile birlikte Malatya’nin trafik sorunun ortadan kalkacagini belirtti.

Malatya’nin trafik yükünü büyük oranda rahatlatacak olan Güney Kusak Yolu’ndaki çalismalarin seyri ile alakali bilgiler veren Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan, göreve gelmesiyle birlikte Malatya’da bir anket yaptirdi. Anket sonucunda Malatya’nin en büyük problemi ulasim olarak önümüze çikti. Sehrin tek artere sikismasi ve trafigin belirli saatlerde ulasim konforunun bozulmasi sebebiyle bizler, teknik ekip olarak baskanimizin talimati ile sehrimizdeki ulasim aglarini güçlendirmek adina gerekli çalismalar yaptik. Bunlardan biri de Güney Kusak Yolu’dur. Sehrimiz çevre yolunun aksinda büyüyen bir sehir. Sehrimizi dogu ve bati yönünden birbirine baglayan iki aksi var. Çevre yolumuz ve Inönü Caddemiz. Bizler bu yola paralel olarak kuzeyde Kuzey Kusak Yolu, Anayurt Bulvari, güneyde de Alper Tunga Bulvari ve Güney Kusak Yolu gibi yollari yapiyoruz. Tabii yeni yollar açilirken öncelikle planlama çalismalarini yapiyoruz. Planlama yaparken Güney Kusak Yolu’nun bulundugu güzergâhta 400 bagimsiz bölüm vardi. Tamaminin bedelleri ödenerek, kamulastirmasi yapildi ve arsa bedelleri ödendi. Bu çalismalar tamamlandiktan sonra insaat faaliyetleri basladi.

Geçen yil itibariyle kazi çalismalari baslamisti. Yaklasik 500 bin metreküp kaya kirilarak veya patlatilarak yeni bir yol aksi açildi. Güney Kusak Yolu tamamlandiginda standartlari yüksek ve konforlu bir yol olacak. Biz kusak yolu olarak adlandiriyoruz ama çevre yolu niteligi tasiyacak bir sekilde yapiliyor“ dedi.

Bölgede kanalizasyon, içme suyu gibi altyapi çalismalarinda sürdügünü kaydeden Okyay, ”DSI’nin ‘kanal boyu’ olarak adlandirdigimiz yerde kanal çalismalarina devam ediyor. Yani altyapi çalismalari devam derken paralel olarak yol çalismalarimiz da devam ediyor. Bu aks tamamlandiginda sehrimizin güneyi, dogusu ve batisindaki ulasimda büyük bir aks olacak. Bu da sehrimizin ulasim aksini inanilmaz derecede rahatlatacak. Yol 6 seritli ve 50 metre genisligindedir. Konfor olarak karayollari standardinda bir yol. Bu yol ile alakali toplu tasima ile alakali da planlarimiz var. Insallah yolumuz tamamlandiginda Trambüs aksinin da bu yoldan geçmesini planliyoruz. O zaman bu aks toplu ulasimi da inanilmaz derecede rahatlatmis olacak. Örnegin Tecde Mahallesi tarafindaki vatandaslarimiz üniversite tarafina gitmek istediginde sehir merkezine gelip, oradan baska bir araca binip gidiyor. Yani 2 araç kullanilarak ulasimini sagliyor. Insallah bu aks tamamlandiginda vatandaslarimiz tek ulasim araciyla konforlu bir sekilde toplu ulasimi kullanacaklar” diye konustu.

Kaynak: İHA