DPÜ Takimlari Teknofest Izmir'de

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin Teknofest takimlari, DPÜ’nün Izmir’deki festival alaninda açtigi stantta yerini aldi.

DPÜ Takimlari Teknofest Izmir'de
Dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali olan ve Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla gerçeklestirilen Teknofest’in Cumhuriyetin 100. yilinda düzenlenen üçüncü etkinligi, Izmir Çigli 2. Ana Jet Üssü’nde basladi.

DPÜ’nün akademik paydas sifatiyla katildigi Teknofest Izmir’de üniversiteyi 2 akademisyen ve 14 ögrenci temsil ediyor.

Dumlupinar Üniversitesinin Teknofest Izmir finalistlerinden CAREIFY, Saglik ve Teknolojileri Tohum Öncesi kategorisinde sampiyonluk için mücadele veriyor. CAREIFY takimi, fikir asamasindaki yazilimlariyla Saglik ve Iyi Yasam Teknolojileri yarisma çadirinda ziyaretçileri agirliyor. Ayrica üniversitenin Insansiz Hava Araci takimlarindan ARTUN, roket takimlarindan ÜLGEN ve model uydu takimlarindan URAZ eserlerini 7’den 70’e tüm ziyaretçilere sergiliyorlar. Teknofest Izmir’de üniversiteyi temsil eden Radyo Dumlupinar ise festival alanindan canli gerçeklestirdigi Teknofest özel yayinlariyla bürokrat, akademisyen, mühendis, ögrenci ve ziyaretçilerin sesini tüm dünyadaki dinleyenlerine anbean aktariyor.
Kaynak: İHA