Denizli, Pasayeva'yi Unutmayacak

Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Baskani Milletvekili Ganire Pasayeva için taziye mesaji yayimladi.

Denizli, Pasayeva'yi Unutmayacak


Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Baskani Milletvekili Ganire Pasayeva için taziye mesaji yayimladi. Baskan Osman Zolan mesajinda, görevi boyunca Türk dünyasi için çalisan, bu ugurda verdigi mücadeleyle gönüllerde ayri bir yeri olan, önemli hizmet ve çalismayi gerçeklestiren merhum Ganire Pasayeva’yi asla unutmayacaklarini vurguladi. Baskan Zolan, mesajinda sunlari kaydetti:

"Azerbaycan Milletvekili Ganire Pasayeva Hanimefendi’nin vefat ettigini üzüntüyle ögrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi, sevenleri ve gönül cografyamiza bassagligi diliyorum. Türk dünyasina hizmetlerini asla unutmayacagiz. Mekâni cennet, makami âli olsun."

Denizli Pasayeva’yi unutmayacak

Denizli Büyüksehir Belediyesi’nin kardes ülke Azerbaycan’in Karabag bölgesini isgal eden Ermenistan’in 26 Subat 1992 tarihinde gerçeklestirdigi Hocali Soykirimi anisina 2016’da yaptigi Azerbaycan-Karabag Parki ile Hocali Soykirimi Abidesinin açilis törenine katilan Pasayeva daha sonra Denizli Büyüksehir Belediyesi’nin düzenledigi Denizli Uluslararasi 2’nci Yaren Sairler Söleni’ne de katilim saglamisti.
Kaynak: İHA