Baskan Seçer, Elif Bade'ye Umut Oldu

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, ‘Ona bir umut iSMArla’ sloganiyla organize edilen ve SMA Tip 1 hastasi Elif Bade Zilan bebegin tedavi olabilmesi için gerçeklestirilen sosyal medya canli yayinina katildi. Elif Bade için önümüzdeki günlerde gerçeklestirilerek olan Gökhan Tepe konserine İçellilerin bilet almasini ve Elif Bade’ye destek olmasini isteyen Seçer, kendisi de bilet satin alarak destekte bulundu.

Baskan Seçer, Elif Bade'ye Umut Oldu
SMA hastasi Elif Bade Zilan bebegin tedavi masraflarinin karsilanmasi için gerçeklestirilen sosyal medya canli yayinina Baskan Seçer de katilarak destek oldu. Yayina katilan İçel Büyüksehir Belediyesi Spor Kulübü (MSK) Baskani Berkay Üstündag da takim adina 10 bin TL’lik konser bileti desteginde bulundu. Yayinda konusan Baskan Seçer, Elif Bade’nin tedavi masraflarinin bir an önce karsilanmasi ve sagligina kavusmasini dileyerek, "Önümüzdeki günlerde Elif Bade için bir konser düzenleniyor. Oraya da yurttaslarimizin destegini istiyoruz. Bilet alsinlar, katki sunsunlar, Elif Bade’nin sagligina kavusmasina onlarin da katkisi olmasini arzu ediyoruz” dedi.

İçel’de Elif Bade ile beraber su anda 5 çocugun daha SMA ile savastigini belirten Seçer, “Umut ediyorum, Elif Bade de onlar da en kisa sürede tedavi masraflarini tamamlarlar ve tedavileri de bir an önce gerçeklesir” diye konustu.

İçellilere ve yayini İçel disindan izleyen tüm vatandaslara çagri yapan Seçer, “Herkesin imkanlari ölçüsünde katki yapmasi çok önemli. Bu is gönül isi, bir sevgi isi, yardimlasma anlayisi. Insanlar çevresiyle var olur. Hepimiz düstügümüz bir zorluk aninda çevremizden, esimizden, dostumuzdan, bizi taniyanlardan bir yardim bekleriz” ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediyesi olarak ihtiyaci olan her insanin yaninda olmaya çalistiklarini aktaran Seçer, “Biz elimizden geleni yapacagiz. Insanlara katki sunacagiz. Bir tarafta idari görevimizi bir tarafta da insani görevimizi yapmamiz lazim. Her sey belli bir resmiyetle görev yapmak degil. Her sey makam, mevki, söhret ya da maddiyat degil. Insan gönül insani olmali. Yaptigimiz isleri tabi ki idari görev olarak kabul ediyoruz ama bazi isler var ki onun çok ötesinde bir durum. Insani duyguyla bunu yapmak gerekiyor” diye konustu.

Elif Bade’ye de idari bir kurumdan ziyade insani duygularla yaklastiklarinin altini çizen Seçer, “Dogal olarak da böyle durumlarda kayitsiz kalamayiz. Gerçekten insanlik tanimina uyan ve imkani olan herkes bu gibi durumlara kayitsiz kalamaz. Benim de yaptigim aslinda bundan farkli bir sey degil. Çok büyütülecek bir sey degil benim açimdan, farkli katkilara da her zaman açigiz. Bu konuyu takip eden beraber çalistigimiz arkadaslarimiz var. Elif Bade ve diger çocuklarimizin aileleriyle temas halindeler. Her zaman, her sekilde, her kosulda onlari yalniz birakmak istemiyoruz” dedi.

Elif Bade’nin mücadelesinde her zaman yaninda olacaklarini söyleyen Seçer, “Naçizane destek olduysak, bundan sonra da olabilirsek bizim için büyük bir mutluluk olacak. Tabi mücadele sonuçlanmadi devam edecek. Istikrarli olmak lazim. Biz buradayiz, her zaman bir telefon kadar yakiniz. Umut ediyorum kisa sürede tedavi masraflarini tamamlayacagiz. Kizimiz bir an önce tedaviye baslayacak, bizi mutlu edecek. Simdi sirada Kumsal bebek var. Bütün çocuklarimiza acil sifalar diliyorum. Bütün dualarimiz çocuklarimiz için" seklinde konustu.

Anne Safiye Zilan ise “Lütfen evladimizdan desteklerinizi esirgemeyin. 1-5-10 demeden yapacaginiz bagislar Elif Bade’nin sesi, nefesi olacak. Kizimizi iyilestirebilmek için sizlerin destegine ihtiyacimiz var. Vahap Baskanimizin bizim için yeri çok ayri. Hem Elif Bade’ye destek oluyor hem İçel için yaptigi çalismalari göz önünde. Baskanim evladimiza destek oldugunuz için çok tesekkür ediyorum. Yayinimiza gelip Elif Bade’nin sesini duyurmaya çalismaniz benim için çok kiymetli” diye konustu.

Kaynak: İHA