Bakan Tunç'tan Isveç'e Provokasyon Tepkisi

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Isveç’in baskenti Stockholm’de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i hedef alan provokasyona sert tepki gösterdi. Isveç’in gerekli adli sorusturmayi yapmasi gerektigini söyleyen Tunç, "Önleyici tedbirler almaktan ziyade adeta onlari koruyucu bir mekanizmanin orada isledigini görüyoruz" dedi.

Bakan Tunç'tan Isveç'e Provokasyon Tepkisi
Karabük Valiligi çikisinda açiklamalarda bulunan Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiligi önünde polis korumasinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i hedef alan provokasyona sert tepki gösterdi. Disisleri Bakanliginin gerekli açiklamalari yaptigini ifade eden Bakan Tunç, yasanan provokasyonun toplanti ve gösteri yürüyüsü dahilinde sayilmadigini söyledi.

Isveç’in hem Kur’an-i Kerim’e yönelik hem de Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a yönelik saldirilar karsisinda önleyici tedbirler almasi gerektigini söyleyen Tunç, Isveç’in NATO üyeligi konusunun TBMM’ye geldiginde bunu da degerlendireceklerine dikkat çekti. Isveç makamlarinin duyarli olmasi gerektiginin altini çizen Bakan Tunç, sunlari kaydetti:

"Maalesef Isveç’te ve Avrupa’nin bazi ülkelerinde bu tür eylemler artik sistematik hale geldi. Disisleri Bakanligimiz gerekli açiklamayi yapti. Yine sunu söylüyoruz. Bu tür eylemler toplanti ve gösteri yürüyüsü kapsaminda sayilamaz. Resmi bir binanin önünde, bazen meclis binalari, bu kez de bizim büyükelçiligimizin önünde bu gerçeklesmis. Baska bir devletin devlet baskanina hakaret edilirken o hakaretlere müsamaha gösterilmemesi gerekir, hukuk devletinde. Bunun önlenmesi gerekir maalesef bunun önlenmedigini görüyoruz. Kur’an-i Kerim’e yönelik saldirilar Sayin Cumhurbaskanimiza yönelik hakaret içerikli gösteriler bunlar ne yazik ki Isveç makamlari tarafindan bugüne kadar önlenmedi. Defalarca uyarildiklari halde. Kaldi ki Isveç NATO’da müttefikimiz olmak isteyen bir ülke. Dolayisiyla güvenlik anlaminda Türkiye ile müttefik olmak isteyen bir ülkenin, Türkiye’nin özellikle hem Cumhurbaskanimiza yönelik hem de Kuran-i Kerim’e yönelik saldirilara karsisinda bunlari önleyici tedbirleri almasi gerekir. Bilakis önleyici tedbirler almaktan ziyade adeta onlari koruyucu bir mekanizmanin orada isledigini görüyoruz. Bu da bizi rahatsiz ediyor, ülke ve millet olarak rahatsiz ediyor. Önümüzdeki süreçte Isveç’in NATO’ya üyelik konusu TBMM’ye geldiginde bunlar degerlendirilecektir. O nedenle Isveç makamlarinin duyarli olmasi lazim. Bu eylemleri, bu çirkinlikleri sergileyenler hakkindaki gerekli adli sorusturma ve kovusturmalari yapmalari gerekir. Isveç’ten bunu bugüne kadar bekledigimiz gibi bundan sonrada bekliyoruz."

"Karabük’te 21 yilda 24 milyar yatirim yapildi"

Karabük’teki yatirimlara dikkat çeken Bakan Yilmaz Tunç, Karabük’e Adalet Sarayi projesiyle ilgili bilgiler aktardi. Tunç, "Gün boyu Kastamonu’da programlarimiz vardi. Yatirimlarla ilgili istisareler de bulunduk. Karabük’ümüz ben de bu bölgenin insaniyim. Bartin milletvekilligi yaptim. Zonguldak’in ilçeleriydik. Sonrasinda ayri iller olarak olarak yolumuza devam ediyoruz. Karabük’ümüz Türkiye’nin ekonomisine demir çelik sektöründe önemli yer tutan bir ilimiz. Karabük Demir Çelik Türkiye demir çelik sanayisinin öncülerinden. Üretimin devam ettigi, ülkemiz ve Karabük ekonomisine can vermeye devam ediyor. Dünya mirasi Safranbolu’muz, Eflâni’miz, Ovacik’imiz, Yenice, Eskipazar’imiz her biri birbirinden degerli yesiliyle dogal güzellikleriyle Karabük bir cennet. Karabük’te kendi memleketimizde bulunmaktan duydugum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar hükümetimiz döneminde Karabük’te geçtigimiz 21 yilda yaklasik 24 milyar tabi bu rakamlar güncellendiginde daha büyük rakamlar ortaya çikar. Devam eden de bir o kadar yatirimlar var. Karabük Türkiye’nin kalkinma hamlesinden pay almaya devam ediyor. Karabük Üniversitesi 50 bine yaklasan ögrencisiyle Türkiye’nin sayili üniversitelerinden birisi. Safranbolu Adliyesi’ni tamamlamistik. Karabük Adliyemizi de programa aldik. Müjde verebiliriz. Demir yollarina ait bir araziyi 21 bin metrekarelik bir alanda Karabük’e yeni bir adliye binasi kazandiracagiz. Karabük’ümüzün adliyeye ihtiyaci vardi. Eskipazar da hükümet binasi ile ilgili bir projemiz var. Eskipazar’daki adliyemizi o sekilde yapacagiz. Karabük Adliyesi’nin arsa tahsisi tamamlandi. 2024 yilinda yatirim programina alindiginda projemizi hizli sekilde projeleri tamamlayacagiz. Karabük’e yakisir bir adalet sarayi kazandirmis olacagiz. Adalet sarayinin içerisinde Karabüklü vatandaslarimiz haklarina en adil sekilde kavusacaklar. Karabük’te devam eden yatirimlari saymakla bitmez. Ögrenci yurtlari, yollar, üniversite binalari, köprü, tünel, OSB, barajlar Türkiye’nin her yerinde oldugu gibi bu gelismenin gözle görüldügünü herkes görüyor. Karabük’ümüz son seçimlerde Cumhurbaskanimiza her zaman oldugu gibi destek verdi. Karabüklü hemserilerimize bir kez daha sükranlarimi sunuyorum" dedi.

Kaynak: İHA