Armut Festivali'ne 'Tatli' Baslangiç

Gürsu Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenledigi Armut Festivali’nin 24.’sü Bursa merkezindeki renkli etkinlikle basladi.

Armut Festivali'ne 'Tatli' Baslangiç
Bursa Ulu Cami’de Cuma namazi çikisi kurulan stand üzerinde, Bursalilara Gürsu’nun en güzel ve özel ürünü armut dagitildi. Üç gün süren ve birbirinden farkli etkinlikleri içeren festivalin ilk etkinligi dünyaca ünlü tescilli Gürsu armudunun tadimi ile basladi.

Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, Gürsulu Muhtarlar, Gürsu Belediyesi Meclis Üyeleri kurulan büyük armut standinda vatandaslara armut ikraminda bulundu.

Tüm Bursalilari festivale davet eden Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Cografi isaret tescilli Gürsu armudumuzu ikram ile basladigimiz festivalimizde üç gün boyunca ilçe içinden ve disindan misafir agirlayacagiz. Türkiye’nin en iyi armutlarini Gürsulu çiftçilerimiz üretiyor. Burasi Türkiye’nin armut bahçesi. Biz bu festival ile hem önemli bir markamizi hak ettigi sekilde temsil ediyor, hem de çiftçimizin yaninda yer almaya devam ediyoruz. Ben tüm hemsehrilerimizi festival coskumuzu beraber yasamaya davet ediyorum” dedi.

Kaliteli ve özel lezzetli Gürsu armuduna yogun ilgi gösteren vatandaslar, hem tadim yapti, hem de ev halkina armut götürmeyi ihmal etmedi.

Gürsu Belediyesi, Gürsu Kaymakamligi, Gürsu Ziraat Odasi ve Gürsulu üreticilerin destekleri ile düzenlenen Gürsu 24. Kültür Sanat ve Armut Festivali 29 Eylül- 1 Ekim tarihleri arasinda Gürsu’da konser ve etkinliklerle devam edecek.
Kaynak: İHA