Osmaniye'de Gençlere Afet Egitimi Verildi

Osmaniye’de gençlere Afetlerle Mücadelede Gönüllü Timler Projesi çerçevesinde afet bilinci, arama kurtarma ve ilkyardim egitimleri verildi.

Osmaniye'de Gençlere Afet Egitimi Verildi
Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan desteklenen, Velhasil Sosyal Yasam Egitim ve Kültür Dernegi tarafindan yürütülen “Afetlerle Mücadelede Gönüllü Timler Projesi” çerçevesinde gençlere, afet bilinci, arama kurtarma ve ilkyardim egitimi verildi.

Osmaniye Gençlik Merkezinde düzenlenen egitime Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yilmaz, Gençlik ve Spor Müdürü Sedat Acar, AFAD Il Müdürü Selami Kiliçel ve gençler katildi.

Proje Koordinatörü Aynur Karabulut, "Bizim projemiz Içisleri Bakanligi Sivil Toplumla Iliskiler Genel Müdürlügü tarafindan afet bilinci olusturma üzerine bir proje. Biz bu noktada gençlere ilkyardim nasil yapilir, yolda geçerken ya da ailemizde herhangi bir vaka oldugunda en azindan Heimlich manevrasi nasil yapilir, solunum nasil yapilir, nasil temel yasam destegi verebiliriz, bu noktada bilgilendirme yapiyoruz. Dün bütün gün arkadaslarimiza bu bilgileri verdik. Bugün de AFAD’dan arkadaslarimiz aramizdalar AFAD Il Müdürümüzün koordinesi ve destegiyle. Afet bilinci üzerine, afet öncesi ne yapmamiz gerekiyor, yangin bilinci üzerine teorik bir bilgi verdik. Daha sonra da pratik uygulama yapacagiz. Yarinki egitimimizde de afet egitimine devam ederek, özellikle çadir nasil kurulur konusunda egitim verecegiz" dedi.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yilmaz, gençlere verilen egitimler için tesekkür ederek, “Afetleri her zaman yasayabiliyoruz. 6 Subat’ta dünyanin en büyük kara depremini yasadik. 500 yilda olabilecek bir depremi yasadik. Türkiye’nin her yerinde deprem olabilir, maalesef surada deprem olmaz deme imkanimiz olmayan bir cografyada yasiyoruz. Biz bu cografyayi terk etmeyecegiz, bu vatan bizim için cennet vatan. Verilen bu bilgilerin ögrenilmesi gerçekten çok önemli, hayat kurtarir. Hayat kurtarmanin ne kadar kiymetli oldugunu hepimiz biliyoruz. Bir insanin hayatini kurtarmaktan daha güzel ne olabilir? Depreme dayanikli bina yaparsak hayatta kaliriz. Onun disinda bilmemiz gereken de bu bilgiler, bunlari da bilirsek tamamlamis olacagiz. Bu nedenle bu bilgiler çok kiymetli" dedi.

Programin devaminda yangin söndürme egitiminin uygulamali bölümüne gençlerle birlikte katilan Vali Yilmaz, gençlerimize verilen egitimler için emegi geçen herkese tesekkür etti.
Kaynak: İHA