Mersin'de Okul Servislerine Denetim

İçel Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi ekipleri, kent genelinde toplu tasima araçlarina düzenli olarak gerçeklestirdigi denetimlere ek olarak, 2023-2024 egitim ve ögretim yilinin baslamasiyla birlikte okul önünde de denetim gerçeklestirmeye basladi.

Mersin'de Okul Servislerine Denetim
Çocuklarin okul araçlarinda güvenli seyahat edip etmedigini denetleyen Trafik Zabita Sube Müdürlügü ekipleri, denetim çerçevesinde araç kullanim ve güzergah izin belgeleri, emniyet kemeri, rehber personel bilgisi, klima ve kamera, yangin söndürme tüpü, dur kalk lambasi gibi araç içi kontrolleri gerçeklestirdi. Zabita ekipleri denetim çerçevesinde servis soförlerine uymalari gereken kurallari bir kere daha hatirlatti. Belirlenen kriterlere uymayan servis soförlerine de cezai islem uygulandi.

Kent genelinde sürdürdükleri denetimlere ek olarak, 2023-2024 egitim ve ögretim yilinin baslamasiyla birlikte okul servis araçlarina da denetim yapmaya basladiklarini ifade eden Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligina bagli trafik zabita memuru Kemal Sayim, “Ögrencilerimizin ev-okul arasinda daha saglikli bir sekilde seyahat edebilmeleri için gerekli kontrolleri sagliyoruz. Yapilan kontroller içerisinde aracin güzergah izin belgesi, rehber personelinin bulunmasi, yangin tüpleri ve ilk yardim malzemelerinin bulunup bulunmadigina kadar bütün her seyin kontrolü saglaniyor. Tarafimizca herhangi bir eksiklik tespiti halinde de gerekli is ve islemler yapiliyor. Amacimiz, çocuklarimizin daha güvenli bir sekilde evden okula, okuldan eve ulasmalarini saglamak” seklinde konustu.

Zabita ekiplerince yapilan denetimleri çok olumlu buldugunu söyleyen velilerden Murat Kaplan ise “İçel Büyüksehir Belediyesini, yaptigi çalismalardan dolayi çok takdir ediyor ve onayliyorum. Çocuklarimizin güvenligi açisindan elbette ki güzel seyler. Denetimsiz hiçbir sey yolunda gitmez. Denetimlerin sikligi arttikça, soförler de kendi eksiklerini tamamlayip, daha dikkatli olacaklardir” dedi.

Ögrencilerin saglikli ve güvenli bir sekilde okul-ev arasinda gidip gelmeleri için yapilan denetimi faydali buldugunu söyleyen servis soförlerinden Kemal Bahadir Gül de “Zabitalarimiz denetimlerini güzelce yaptilar. Yangin tüpüne, ögrencilerin emniyet kemerinin takilip takilmadigina, dur levhasina kadar her seye baktilar. Bunlar ögrencilerin güvenli bir yolculuk yapmasi için dikkat etmemiz gereken unsurlar. Kimse güvensiz bir sekilde ögrenci tasimasin. Bu yüzden bu denetimi çok faydali buldum” diye konustu.

Kaynak: İHA