Düzce Üniversitesi Izmir TEKNOFEST'te

Düzce Üniversitesi, Cumhuriyetimizin 100. yilinda Izmir’de düzenlenen dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katilarak, yaptigi çalismalari ziyaretçilerle paylasti.

Düzce Üniversitesi Izmir TEKNOFEST'te
Cumhuriyet’in 100. yilina özel olarak bu yil ülkemizin çesitli sehirlerinde düzenlenen TEKNOFEST etkinliklerinin Izmir duraginda Düzce Üniversitesi; Aricilik Arastirma Gelistirme ve Uygulama Merkezi, Çevre ve Saglik Teknolojilerinde Ihtisaslasma Koordinatörlügü, Orman Fakültesi Yaban Hayati Bölümü, Düzce Teknopark ile MEKATEK ve çesitli ögrenci topluluklariyla temsil ediliyor. Düzenlenen festivallere büyük bir katilimla basvuran Düzce Üniversitesi ögrenci takimlari Izmir’i de bos geçmedi. Çevre Iklim ve Enerji Teknolojileri alaninda yarisan BIGES ögrenci takimi, gelistirdikleri “Atiklardan Kompozit Hammadde Eldesi” çalismalari ile finalde Düzce Üniversitesi’ni temsil ediyor.

Siyasetin önde gelen isimlerinin ve önemli kuruluslarin temsilcilerinin ziyaret ettigi Düzce Üniversitesi standi, 7’den 70’e herkesin ilgi odagi oldu.

TEKNOFEST’in açilisina katilan Rektör Prof. Dr. Sözbir ve beraberindeki heyet Düzce Üniversitesi ögrencilerinin ve personellerinin yer aldigi stantlari da gezerek, yürütülen çalismalar hakkinda bilgi aldi. TÜRKSAT, Sarsilmaz, TÜBITAK gibi Türkiye’nin gelismesinde önemli hizmetleri olan öncü kuruluslari da ziyaret eden Prof. Dr. Sözbir, yetkililerle görüserek, gelistirilen yeni ürünler hakkinda bilgi aldi.

1 Ekim’e kadar ziyaretçilere açik olacak

Birçok yarisma ve gösteriye de sahne olacak olan TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde, Türkiye’nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanliklarin, baskanliklarin, kamu ve özel sektör kuruluslarinin, akademik kurumlarin ve medya sirketlerinin de aralarinda bulundugu yüzden fazla kurumla birlikte yapiliyor.

Cumhuriyet’in 100. yilinda Izmir Çigli Havalimani’nda gerçeklesen TEKNOFEST, 1 Ekim’e kadar Izmir Çigli Havalimani’nda ziyaretçilerini bekliyor.
Kaynak: İHA