Siirt'te Çocuklar Trafik Andi Okudu

Siirt Valisi ve Belediye Baskan Vekili Dr. Kemal Kizilkaya, Siirt Belediyesi tarafindan çocuklarin trafik güvenligi konusunda egitilmesi, bilinçlendirilmesi, temel bilgi ve becerilerin kazandirilmasi için yaptirilan "Trafik Egitim Parki"ni ziyaret etti. Çocuklar etkinlikte trafik andini okudu.

Siirt'te Çocuklar Trafik Andi Okudu
Çocuk Trafik Egitim Parki’nda incelemelerde bulunan Vali Kizilkaya, yetkililerden egitim parki hakkinda bilgi aldi. Egitim parkinda ögrencilerle de sohbet eden Vali Kizilkaya, trafik kurallarina uymanin önemine dikkat çekerek, trafikte nasil hareket edilmesi gerektigi konusunda çocuklara bilgiler aktardi. Valiligin koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi ve Il Milli Egitim Müdürlügü is birligi ile trafik egitim çalismalarinin devam ettigini ifade eden Vali Kizilkaya, ögrencilerin planli ve programli olarak Trafik Egitim Parki’ndan yararlandirilmalarinin trafikte daha güvenli bir sekilde hareket etmelerine önemli bir katki sagladigini belirtti.

Emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafindan çocuklara trafik egitimi ile ilgili bilgilerin aktarildigi programda hep birlikte trafik andi okundu. Ardindan Trafik Sube Müdürlügü ekipleri koordinesinde ögrenciler parkta bisikletler ve akülü araçlar ile gezdirilerek trafikte ne yapmalari gerektigi, üst geçitlerin nasil kullanilacagi, trafik levha ve isiklarinin ne ise yaradigi konusunda teorik ve uygulamali bilgiler verildi.

Program, ögrencilere trafik konulu brosürlerin ve düdüklerin dagitilmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA