MIT'ten Irak'ta Nokta Operasyon

Milli Istihbarat Teskilati (MIT), Türkiye’de sansasyonel eylem yapmak üzere egitildigi belirlenen PKK/KCK’li terörist Mazlum Öztürk’ü Irak’in Süleymaniye kirsalinda düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

MIT'ten Irak'ta Nokta Operasyon
MIT tarafindan Suriye ve Irak’in kuzeyinde kararlilikla yürütülen operasyonlar nedeniyle terör örgütü PKK/KCK’nin yeni kadrolar kazanmak için alternatif arayislara girdigi belirlendi. MIT mensuplarinca sahadaki ajan agi vasitasiyla sürdürülen hassas çalismalarda, örgütün terörist aktarimini ilk etapta Avrupa’ya yaptigi, sonrasinda Irak ve Suriye’ye kaydirdigi tespit edildi. MIT tarafindan örgütün aktarim faaliyetlerinin yakindan incelenmesi neticesinde PKK/KCK mensubu "Berxwedan Çiyager" kod adli Mazlum Öztürk’ün Agustos 2022’de Türkiye’den Avrupa’ya geçis yaptigi, burada Avrupa Demokratik Kürdistanlilar Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) çagrisi çerçevesinde birçok faaliyete katildigi, Ekim 2022’de Avrupa Konseyi önünde gerçeklestirilen oturma eylemine de istirak ettigi, Ocak 2023’te Fransa’dan örgütün kirsal kadrosuna katilarak silahli faaliyet yürütmeye basladigi ve Türk güvenlik güçlerine karsi eylem gerçeklestirmek üzere suikast egitimleri aldigi ögrenildi.

Nefes kesen operasyonla etkisiz hale getirildi

PKK tarafindan Türkiye’nin etki alanina girmedigi düsünülen Irak’in Süleymaniye kirsalinda görevlendirdigi Mazlum Öztürk’ün faaliyetleri MIT tarafindan desifre edildi. MIT tarafindan operasyon karari alinmasi akabinde Öztürk’ün yeri, MIT’in istihbarat agi ve saha ajanlari sayesinde tespit edildi. Türkiye’de sansasyonel eylemler yapmak üzere egitilen terörist, Süleymaniye kirsalinda etkisiz hale getirildi.

Bölücü terör örgütüne her alanda darbe vuran MIT, gelecek süreçte de terörün kaynaginda imhasi politikasi çerçevesinde nokta operasyonlarina devam edecegi, bu operasyonlar serisiyle özellikle Süleymaniye bölgesindeki teröristlerin açik ve mesru hedef oldugu mesajini bir kez daha verdi.
Kaynak: İHA