(Düzeltme) Anne Ile Oglu Cam Sekil Veriyorlar

Kirsehir’de anne ve oglu, cam malzemeleri kullanarak yaptiklari eserlerde oldukça detayli ve özgün tasarimlar ortaya koyuyor. Ahi Evran Külliyesi ve yerli otomobil Togg gibi yerel yapilari cam malzemeler üzerine isleyerek, bu yapilarin mimari özelliklerini cam objelere yansitan anne ile oglu seri üretim plani yapiyor.

Zanaatkarlar Çarsisinda cam ürünlere sekil veren Gülsen Çiçek ve oglu Ahmet Çiçek tarafindan olusturulan cam malzemeler yerli ve yabancilar tarafindan ilgiyle takip ediliyor. Cam sanatini farkli boyutlariyla ortaya koyan ikili; kaliplari Taha Yoldas ve Ahmet Geçili tarafindan hazirlanan Devrim otomobilinden sonra yerli ve milli otomobil Togg’u cam üzerine tasarladi. Gülsen Çiçek, 20 yili askin bir süredir cam ürünlere sekil verdigini söyledi.

Çiçek; "Kirsehir’de 5 yildir egitmenlik yapiyorum. Meslegimin ayakta kalmasi için kendimden sonrasi için oglumu yetistirdim" dedi.

Annenin ilk çiragi oglu

Mesleginin kaybolmadan devamini saglamak için kendisine ilk çirak olarak oglunu alan Çiçek açiklamasinda; "Oglum bana yetisti. Meslegi benden devralmak üzere. Geçtigimiz yil camdan yaptigi zurna ile birincilik aldi" diye konustu.

Ahi Külliyesi ve Devrim Otomobili içindeki tek ukde idi

Kirsehir’de yer alan Ahi Evran Külliyesi ve Cumhuriyet tarihinin önemli projelerinden olan fakat yarim kalan Devrim otomobilinin içinde bir ukde olarak kaldigini aktaran Çiçek; "Içimde Ahi Evran Külliyesi bir ukde idi. Sanatlarin hepsini seviyorum fakat cama sekil vermek baska bir duygu. Cama sekil vererek külliyeyi yaptim. Kirsehir’de ilk kez camdan islenmis bir külliye oldu. Devrim otomobili de hep içimizde kalmisti. 100. yilda milli ve yerli otomobil Togg’un üretimi yapildi. Bizler de anne ogul sanatimizi konusturarak camdan Devrim otomobili ve Togg yaptik. Otomobillerin cama islenmis haline bakmaya gelen sayisi çok fazla. Ilgi nedeniyle de seri üretim düsünüyoruz" seklinde konustu.

Cam sanatinin farkli bir boyutunu ortaya koyan anne ve oglu, gelecekte de benzersiz eserlerle sanatlarini ortaya koymak istiyor. Annesi ile çalismanin herkese nasip olmayacagini aktaran Ahmet Çiçek; "Annemin ilk çiragi ve cam sanatçisiyim. Kaç kisiye nasip olur bilmiyorum ama ben bu noktada kendimi sansli görüyorum. Küçüklügümden bu yana her alanda annemin yanindaydim. Annemle birlikte bende cam isleme sanatina merak duydum" dedi.

Bölgede bulunan vatandaslar da anne ve oglun sanatini gururla incelediklerini aktardi.
Kaynak: İHA