Bu Üniversite Ögrencileri Bir Hafta Önce Çagirdi

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine yeni kayit yaptiran ögrenciler, oryantasyon programi çerçevesinde bir hafta önceden Sivas’a çagrilarak tarihi ve turistik mekanlarda misafir edildi.

Bu Üniversite Ögrencileri Bir Hafta Önce Çagirdi
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesine (SBTÜ) yeni kayit yaptiran ögrenciler için üniversiteye, sehre, egitim programlarina, hocalarina ve arkadaslarina uyumunu kolaylastirmak maksadiyla oryantasyon programi düzenlendi.

Düzenlenen program çerçevesinde ögrenciler egitim ve ögretimin baslamasindan bir hafta önce Sivas’a davet edildi. Konaklamalari ve diger ihtiyaçlari karsilanan ögrencilere Sivas’in tarihi ve kültürel degerleri de anlatildi.

SBTÜ Rektörü Mehmet Kul, ögrencilerle birlikte asirlar önce Sivas’ta fizik, kimya ve astronomi alaninda egitim veren Buruciye Medresesini, tip alaninda egitim veren Sifahiye Medresesini ve dini ilimlerin tahsil edildigi Çifteminareli Medrese ile Gökmedrese’yi tek tek gezip ögrencilere bilgiler verdi. Öte yandan; Kale Camii, Atatürk ve Kongre Müzesi, Sivas Sehir Müzesi, Sanayi Mektebi Müzesi, Gök Medrese ve Pasabahçe Mesire alani gezildi.

Yüksek ögretimde zirve yapmis mekanlar tek tek gezildi

SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, 1200’lü yillarin sonunda Sivas’ta yüksekögretimde zirve döneminin yasandigi mekanlari gezdiklerini belirterek, “Yüksekögretim hakkinda bilgilendirme maksatli bu oryantasyon programini düzenliyoruz. Üniversite hayatinda onlarin neler bekledigini ve üniversitedeki idari yapilarin onlara nasil hizmet edecegi konusunda çesitli bilgiler verilmekte. Ilk defa Sivas’a gelen birçok ögrencimiz var. Onlara Sivas’i da tanitmak istiyoruz. Dün üniversiteyi tanittik. Su anda tarihi kent meydaninda, medreselerin bulundugu bölgedeyiz. Ögrencilerimize buralari gezdiriyoruz. Gençlere, 1200’lü yillarin sonunda Sivas’ta yüksek ögretimin adeta zirve yapmis oldugu eserlerin bulundugu ve yüksek ögretimin zirve dönemini yasadigi mekanlari tanitiyoruz. Köklerimizin nereden geldigini hatirlatiyoruz. Atalarimizin, ecdadimizin yüksekögretime verdigi önemi kisaca bahsediyoruz. Sivas bu anlamda hakikaten çok eski bir kültürel mirasa sahip. O zamanlarda; Fen Fakültesi, Tip Fakültesi, Ilahiyat fakültesi ve Hukuk Fakültesi bir üniversitede olmasi gereken dört temel fakülte kurulmus. Burada halka iyi hizmetler yapabilecek hekimler, hukukçular, ilim insanlari yetistirmis. O vakitlerde su andaki gelismis ülke olarak adlandiran ülkelerde yüksekögretim namina hiçbir sey yokken Anadolu’da, Anadolu’nun ortasinda Sivas’ta, Selçuklu döneminde yüksek egitim anlaminda çok güzel hizmetler yapilmis. Bunlari da ögrencilere anlatiyoruz. Ecdadimizin yüksek ögretim anlaminda da ne gibi çalismalar yaptigindan bahsederek bir farkindalik da olusturmaya çalisiyoruz” dedi.

Ögrenciler ise oryantasyon egitiminin faydali oldugunu belirterek Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesini tercih etmelerindeki en büyük nedenin üniversitenin kendilerine sunduklari avantajlar oldugunu söyledi.



SBTÜ Ögrenci Oryantasyon Programi, il içi ve il disindaki çesitli programlarla 29 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek.
Kaynak: İHA