Belediye Kandil Gelenegini Bozmadi

Bayburt’ta Ulu Camii basta olmak üzere camiler, Mevlid Kandilinde doldu tasti. Bayburt Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri de kandil simidi gelenegini devam ettirdi.

Belediye Kandil Gelenegini Bozmadi
Mevlid Kandili, Bayburt’ta tüm ibadethanelerde husu içerisinde idrak edildi. Binlerce kisi basta Ulu Camii ve Yeni Cami olmak üzere camilere akin etti. Camileri dolduran vatandaslar, gecenin feyzine nail olabilmek amaciyla namaz kilip okunan dualara eslik etti.

Ulu Camisini senlendiren Müslümanlar, okunan Kur’ân-i Kerim, mevlid-i serif, salât-u selâm, ilâhî, kasîde ve duâlar esliginde mübârek Mevlid gecesinin feyz ve bereketinden istifadeye çalistilar.

Seçkin hafiz hocalarin tilavetleri ve akabinde yapilan duâ ile tazarrû ve niyâzlar ilâhî kabule arz edildi. Kilinan yatsi namaziyla gece bulusmasi sona erdi.

Mevlid Kandili gecesinde tüm yurtta oldugu gibi Bayburt’ta da camiler hinca hinç dolarken Bayburt Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri de kandil simidi gelenegini devam ettirdi. Kandil simitleri Bayburt’un tarihi camilerinden Ulu Camii ve Yeni Camii ile tüm mahalle camilerinde cami çikisinda vatandaslara ikram edildi.
Kaynak: İHA