Ümmet Cami Dualarla Açildi

Kocaeli’de 1400 metrekarelik alan üzerinde yapilan Ümmet Cami dualarla açildi.

Ümmet Cami Dualarla Açildi
Izmit Seka Devlet Hastanesi’nin karsisina yapilan Ümmet Cami dualarla açildi. Kocaeli Büyüksehir Belediyesi basta olmak üzere kurum ve kuruluslar ile hayirseverlerin destekleriyle açilan Ümmet Cami, bölgedeki ihtiyaci karsilayacak.

Programda konusan AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yilmaz, "Mescitlerimizin ve camilerimizin toplumsal hayatta rolü büyük. Birlik ve beraberlik istiyorsak adres burasi. Inananlari bir araya getiren, bizleri kardes kilan yer burasi. Her ögretisi insanligin kurtulus reçetesi olan bir dine mensubuz" dedi.

Büyüksehir Baskan Vekili Mustafa Soydabas, "Büyüksehir olarak ciddi bir destek verdik. Çevre düzenlemesinden tutun da her asamada yer aldik. Bu camimizin, yakin çevreyi aydinlatan bir yildiz olmasini umuyorum. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Caminin yapiminda emegi geçenlere tesekkür eden Izmit Ilçe Müftüsü Mehmet Resat Savli, "Basta Büyüksehir’imiz olmak üzere herkesten toplanan yardimlarla camimizi insa etmis durumdayiz. Rabbim emegi geçen herkesten razi olsun. Kur’an ve sünnetin yasandigi ve yasatildigi bir mekan olmasini arzu ediyorum" ifadelerini kullandi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’ne ait 1400 metrekarelik alan üzerinde yapilan ve 576 metrekare insaat alani bulunan cami Osmanli mimarisinde, iç bölümü otantik olarak yapildi. 2 katli, tek minareli ve ana kubbe disinda 6 küçük kubbeli olarak insa edilen caminin sadirvani erkek ve kadinlarin abdest almalari düsünülerek projelendirildi.
Kaynak: İHA