TÜIOSB Baskani Gül Akyürek Balta Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili, Türk Is Dünyasi Kadinlarinin Katkilariyla Gerçeklesecek'

Kocaeli Is Kadinlari ve Yöneticileri Derneginin (KOIDER) düzenledigi ’1000 Kadin Gücü’ programinda deneyimlerini paylasan TÜIOSB Baskani ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Gül Akyürek Balta, öncelikli misyonlarinin sanayici kadin sayisini artirmak oldugunu belirterek, “Türkiye Yüzyili, Türk is dünyasi kadinlarinin katkilariyla gerçeklesecek. Bu seferberlik, kadinlarin katilimi olmadan olamaz. Türkiye 100 yilinin içerigini, Türk is dünyasi is kadinlarinin gerçeklestirecekleri basarili isler dolduracak” dedi.

TÜIOSB Baskani Gül Akyürek Balta Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili, Türk Is Dünyasi Kadinlarinin Katkilariyla Gerçeklesecek'
KOIDER’in her yil geleneksel olarak düzenledigi ’KOIDER Bazaar’ etkinligi, is dünyasindan kadinlari bir araya getirdi. ’1000 Kadin Gücü’ temasiyla düzenlenen programda, ’Dünya ülkelerinde ihracatta kadinin yeri’ baslikli panelin konusmacisi Tarsus Ürün Isleme Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜIOSB) Yönetim Kurulu Baskani ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Üyesi Gül Akyürek Balta oldu.

“Imkansizliklarla yola çiktik”

OSBÜK Yönetim Kurulunun seçilmis ilk ve tek kadin üyesi olan Akyürek Balta, imkansizliklarla çiktiklari yolda nasil ilerlediklerini söyle anlatti: “Çukurova, ülkemizin en önemli tarim bölgesi. Biz de gida ürünleri üreten bir sanayi bölgesiyiz. Bölgemizdeki birçok girisimci kadini tarimin sanayilesmesi noktasinda ve kadinin sanayide yer almasi için tesvik ettik. Bir girisimcilik hikayesi baslattik. İçel’de ve Türkiye’de fark olusturmak gerektigini düsündük. Türkiye’de ilk defa alt yapilarinin tamami Avrupa Birligi Yesil Mutabakat kriterlerine uygun bir OSB kurmak için adim attik. Organize sanayi bölgeleri bu anlamda adim atiyor ama bizim bölgemiz sifirdan bir yesil OSB olarak kuruluyor. Bu anlamda hem TÜIOSB hem de İçel öncü oldu. Türkiye’de kadin sanayici sayisi az, bu nedenle öncelikli misyonumuz kadin sanayici sayisini arttirmak.”

Akyürek Balta, TÜIOSB olarak kadinin ekonomik özgürlügünü kazanmasi, is dünyasinda girisimci, nitelikli, üretken ve etkin kadinlarin daha fazla var olmasi için Kadin Ortak Girisim Fabrikalari (KOGIF) projesini hayata geçirdiklerini kaydederek, “Proje ile yönetimden üretime çogunlugu kadinlardan olusan fabrikalar kurarak, esitlikçi bir anlayisla üretme hakki kadinlara verildi.

KOGIF projesi ile gençlerin ve kadinlarin gida ve tarim konularinda gelistirecekleri özgün, inovatif ve teknoloji tabanli is fikirlerinin hayata geçirilmesi konusunda gerekli mentörlükler saglaniyor. Hedefimiz, girisimci kadinlarimizi ekonomiye ve is dünyasina kazandirmak” diye konustu.

Kaynak: İHA