Sincan'da 'Leylak Kresi' Açildi

Ankara’nin Sincan Belediyesi, ilçede hizmete kazandirdigi ‘Leylak Kresi’nin açilisini gerçeklestir.

Sincan'da 'Leylak Kresi' Açildi
Egitime tam destek veren Sincan Belediyesi, ailelerin güvenle çocuklarini emanet edebilecekleri, tam donanimli kresler insa etti. Menekse, Papatya, Zambak, Leylak, Lale isimleri verilen 5 kres kisa sürede tamamlandi. O kreslerden “Leylak Kresi” hizmete açilarak egitime basladi.

Törende konusan Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, “5 tane kresimizi hizmete aldik, Fatih Mahallesindeki Leylak Kresimizin resmi açilisini yaptik. 3 ögün yemegi var; kahvalti, ögle yemegi, ikindi kahvaltisi seklinde. Sabah 08.00’de baslayan, aksam 18.00’e kadar süren bir egitimi var. Bu da tabi çalisan anneler için önemli. Çocuklarini gönül rahatligiyla buraya birakabilirler. Içinde etkinlik alanlari var, Ingilizce dersi alabilecekler. Çocuklarimiz hem egitim aliyorlar, hem de hosça vakit geçiriyorlar. Vatandasimiz memnun, çocuklarimiz mutlu, biz de çok mutlu oluyoruz. Sincanli hemserilerime hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Sincan Kaymakami Levent Kiliç ise, “Baskan Ercan’in hizmetlerini görmek, gençlere dokunmasi, büyük fedakarliklar göstermesi, yatirimlara ön ayak olmasi takdire sayan. Kendisine de çok tesekkür ediyorum. Kreslerimizin ilçemize hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Hijyenik ve ferah bir ortamda egitim imkanina kavusan çocuklar; okul öncesi ögretmenleri nezaretinde çesitli etkinliklere katilabiliyor. Bu etkinlikler fiziksel, zihinsel, sosyal gelisimleri ile motor ve bilissel becerilerinin gelismesine katki sagliyor. Yasitlariyla birebir iletisim kuran minikler, hem sosyallesiyor, hem de dil ve konusma becerisini arttiriyor.

Kresin açilisina, Sincan Belediye Baskani Murat Ercan’in yani sira Sincan Kaymakami Levent Kiliç, AK Parti Sincan Ilçe Baskani Soner Arslanargun ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA