Neset Ertas Sincan'da Unutulmadi

Sincan Belediyesi gönüllere taht kuran “Bozkirin Tezenesi” büyük ozan Neset Ertas’i vefatinin 11. yilinda andi. Rüstem Altinbas Konferans Salonu’ndaki anma gecesinde Neset Ertas türküleri söylendi, duygu dolu anlar yasandi.

Neset Ertas Sincan'da Unutulmadi
Sincan Belediyesi; Türk Halk Müzigine sayisiz eser kazandiran, sazi ve sözü ile milyonlarin gönlünde taht kuran “Bozkirin Tezenesi” Neset Ertas’i ölümünün 11. yilinda türkülerle andi. Rüstem Altinbas Konferans Salonu’nda düzenlenen anma gecesi Neset Ertas’a gönül verenleri bir araya getirdi. Anma gecesine Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, ilçe protokolü ve çok sayida vatandas katildi.

Programda Prof. Dr. Bayram Durbilmez büyük ustayi ve Türk kültürüne kattigi degeri anlatti. Sanatçi Tahir Uçar Neset Ertas türküleri söyledi, Adem Göçer davuluyla eslik. Salonu dolduran vatandaslar duygusal anlar yasadi, hep bir agizdan türkülerle Neset Ertas anildi.

Sincan Belediye Baskani Murat Ercan yaptigi konusmada Neset Ertas gibi bir degere sahip olmanin büyük bir zenginlik oldugunu ifade etti.

Ercan, "Sözün ve sazin üstadi, sesi yüreklerin tercümani, gönül mimari, ‘Bozkirin Tezenesi’ Neset Ertas’i vefatinin yil dönümünde özlemle, rahmetle aniyorum. Insallah gelecek nesiller de Neset Usta’yi tanitmaya ve eserlerini yasatmaya devam eder” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA