EBYÜ'de 'Gölge' Sergisi

Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof. Dr. Akin Levent, Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Ögretim Üyesi Alpaslan Akpinar tarafindan düzenlenen “Gölge” adli serginin açilisini yapti.

EBYÜ'de 'Gölge' Sergisi
Erdogan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçeklesen sergi açilisina Rektör Prof. Dr. Akin Levent, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Çagri Çirak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Mehmet Kavukçu, Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Murat Sat, Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Anabilim Dali Baskani Baskani Prof. Dr. Orhan Taskesen, Kurumsal Iletisim Koordinatörü Doç. Dr. Selma Taskesen, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

Soyut ve somut gölge içerikli sergide tual üzerinde yagli boya, üç boyutlu nesneler, eskiz gibi farki tekniklerin kullanildigi 30 özgün çalisma yer aldi.

Sergiyi ziyaret eden Rektör Levent, sergi salonundaki çalismalari ayri ayri inceleyerek yaptigi çalismalardan dolayi Akpinar’i tebrik etti.

Gölge adli sergi hakkinda bilgi veren Dr. Ögr. Üyesi Alpaslan Akpinar: “Gölge kisisel bir deneyimdir. Bu kisisel deneyim, psikolojik ve fizyolojik olarak sanat için de degerli bir kavramdir. Sorguya muhtaç, bilinmeyeni çok ve 3 boyutlu dünyamizda 2 boyutlu olmayi basarabilen bir nesne. Sergide bulunan gerçek gölge ve simule edilmis gölge, ikisi de yalnizca yüzeye yapisik olarak deneyimlenebilir. Gerçek gölge isigi engelleyerek, simule gölge ise sadece bir yanilsama alaninda olusabilir. Bu, bir yansima ve aslinda gölgeden yoksun dünyanin kendisidir. Nesneler, imgeler ve göstergelerden olusan yanilsama evrenindeki tüm parçalarin, günün herhangi bir zamaninda karsimiza çikarak hatirlatmaya çalistigi sey de bu yutulmus ya da gölgeye özgü ironidir” dedi.

Kaynak: İHA