Kastamonu'da 10 Doktor Doçent Unvani Aldi
Kastamonu’da doçent unvani alan doktorlar için tören düzenlendi. Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, doçent unvani alan doktorlarin sayisinin arttikça hizmette kalitenin de artacagini belirterek, bundan sonra daha çok üçüncü basamak saglik hizmeti vermeye çalisacaklarini kaydetti.

Hastanenin farkli polikliniklerinde görev yapan 10 doktor, doçent unvani almalariyla ilgili hastanenin bashekimliginde düzenlenen programda doktorlara plaket takdim edildi.
Törende konusan Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, 4 Haziran 2020’de hem Saglik Bakanliginin hem Kastamonu Üniversitesi Tip Fakültesinin ortak kullandigi bir hastane haline geldiklerini kaydetti.
Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesinin bünyesinden yetisen 10 doktorun doçent olduklarini söyleyen Bashekim Prof. Dr. Zafer Ergül, “Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi 4 Haziran 2020 tarihinde afiliye oldu. Yani ortak kullanim alanina girdi hem Saglik Bakanligimiz hem Kastamonu Üniversitesi Tip Fakültesi’nin ortak kullandigi bir hastane. Dolayisiyla bizim buradaki hedeflerimizden ilki egitim, ögretime birlikte Saglik Bakanligi’nin hasta bakimini da üstlenmekti. Fakat asil amacimiz akademik kadroyu yetistirmekti. Bunun için de kendimize bir hedef koyduk. Bu hedef de 5 yillik bir ortalamaydi. Fakat birçok arkadasim bunu hizli bir sekilde gerçeklestirdi. Kastamonu Egitim Arastirma ve Hastanesinin bünyesinden yetisen 10 arkadasimiz Ekim ayi itibariyla doçent oldular. Yani gelecegin profesörleri. 3-5 sene içerisinde bu arkadaslarimizin hepsi profesör olacaklar. Pazartesiden itibaren Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne Kastamonu Tip Fakültesi’nin ögrencileri 4”üncü sinif ögrenciler gelecek. Bunun yaninda birçok klinigimizde asistanlar geldi. Anestezi, göz, acil tip insallah genel cerrahi ve ortopedi de buna dahil olacak. Çocuk hastaliklariyla birlikte asistanlar gelmis basladi.
Onlarin egitimleri de var. Yani bu su demek, Kastamonu Tip Fakültesi’nin bir hastanesi burasi, ayni zamanda Saglik Bakanligi’nin hizmet hastanesi. Bu arkadaslarimizin is yükü bir kat daha artti. Akademisyen olmak çok zor bir istir hem akademik çalisma yapacaksiniz hem hasta bakacaksiniz hem egitim vereceksiniz. Bunlarin hepsini bu kardeslerimiz burada gerçeklestirecekler” dedi.
“Hastanemizde üçüncü basamak saglik hizmeti verilecek”
Kastamonu Egitim ve Arastirma Hastanesinde poliklinik hizmeti veren 110 hekimin bulundugunu belirten Prof. Dr. Ergül, bunlardan 37’sinin Kastamonu Üniversitesine bagli doktorlar oldugunu ifade ederek, “Bu su demek ayni zamanda Kastamonu Üniversitesi kadrosuyla burada çalisan arkadaslarimiz geçici veya devlet yükümlüsü hizmetli olmadiklari için kalici insanlar, kalici elemanlar, kalici doktorlar. Biz bu sayiyi artirmak istiyoruz. Kastamonu Üniversitenin bize burada, Kastamonu saglik sistemine katkisi bu sekilde olacaktir. Kastamonu Üniversitenin ögretim üyeleri burada kalici oluyor. Devlet yükümlüsüyle gelenler 1-2 sene sonra süreleri dolduktan sonra gidiyorlar. Diyeceksiniz ki akademik kadro arttikça ne olacak? Tabii ki kalite artacak. Burasi üçüncü basamak bir hastane. Simdiye kadar birinci, ikinci, üçüncü basamak hizmeti veriyorduk ama bu saatten sonra daha çok üçüncü basamak hizmeti vermeye çalisacagiz. Kaliteli hizmet verecegiz” seklinde konustu.
