Alman Kadin Müslüman Oldu

Aydin’in Koçarli ilçesinde Almanya uyruklu Jennifer Paula Görlitz, kelime-i sehadet getirerek Müslüman oldu.

Alman Kadin Müslüman Oldu
Koçarli Müftülügü’nde Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan ihtida merasiminde Ilçe Müftüsü Kazim Ünsal, Jennifer Paula Görlitz’e Islam’in esaslarini anlatip, Islam dini ve Müslümanlik ile alakali bilgiler verdi. Görlitz, kelime-i sahadet getirerek Müslüman olmanin kendisine büyük heyecan ve mutluluk yasattigini söyledi.



Ihtida töreninin ardindan konusan Ilçe Müftüsü Ünsal, "Kendi istegi ve arastirmasi neticesinde Müslüman olmayi tercih eden hanimefendi kardesimizi tebrik ediyorum. Islamiyet’i seçtigi andan itibaren hayatinin kalan kisminda kendisine Cenab-i Hakk’in rizasina uygun bir hayat sürdürmeyi niyaz ediyorum" dedi.

Müslüman olan Görlitz’e Ilçe Müftüsü Ünsal tarafindan ihtida belgesi ile Diyanet Isleri Baskanligi’nin hazirladigi Almanca mealli Kur’an-i Kerim ve Almanca çesitli dini yayinlar hediye edildi.
Kaynak: İHA