ABD'nin Önde Gelen Üniversitesinden Egitim Fonu Kazandi

Yasar Üniversitesi Isletme Fakültesi Dekan Yardimcisi ve Ekonomi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Serpil Kahraman, dünyanin en iyi 50 üniversitesi arasinda yer alan Amerika Birlesik Devletleri’ndeki (ABD) University of Illinois at Urbana-Champaign Ekonomi Bölümü’nde para politikalari konusunda arastirma yapmak üzere fon kazandi.

ABD'nin Önde Gelen Üniversitesinden Egitim Fonu Kazandi
Yasar Üniversitesi Isletme Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Serpil Kahraman, ABD’de Kasim ayinin sonuna kadar para politikalari konusundaki akademik çalismalarini sürdürecek ve uzmanlik alaniyla ilgili seminerler ve dersler verecek. Kahraman 1984 yilinda kurulan, ABD’nin en eski ekonomi yüksek lisans programlarindan biri olan Iktisat Politikasi Yüksek Lisans Programi’nin direktörlügü görevini yürüten University of Illinois at Urbana-Champaign Ekonomik Politikalar Bölüm Baskani Prof. Dr. Stephan Parente ile çalisacak.

Ilk 50’de

University of Illinois at Urbana-Champaign, Times Higher Education’in dünyanin en iyi üniversiteleri listesinde ilk 50 üniversite arasinda yer aliyor. Türkiye Merkez Bankasi ve Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanligi gibi kurumlarin ekonomi bölümü yüksek lisans egitimine burslu olarak ögrenci gönderdigi University of Illinois at Urbana-Champaign’de bugüne kadar Türkiye’den 150 yüksek lisans ögrencisi egitim gördü. Ekonomi bölümündeki seminer serilerine ise Harvard, Oxford, Yale, Purdue gibi basarili üniversitelerden akademisyenler katiliyor.

Para Politikalari

ABD’de kendini hem ekonomi alaninda hem de farkli alanlarda gelistirme firsati buldugunu anlatan Doç. Dr. Kahraman, “Özellikle gelismekte olan ülkelerin Merkez Bankalari ve para politikalari üzerine arastirma yapmak, alanimda bir dizi seminer ve ders vermek üzere buradayim. Arastirma fonu çerçevesinde burada kendi arastirmalarimla da ilgili seminer ve ders veriyorum. Ayrica akademik çalismalarima burada devam ediyorum. Dünyanin önde gelen arastirma üniversitelerinden birinden böyle bir arastirma fonu almak, arastirma imkanlarinin yaninda Oxford, Harvard, Yale, Purdue gibi üniversitelerden bölüme kisa süreli ziyaret veya seminer vermek üzere gelen akademisyenlerle bir arada olma firsati olusturuyor. Bunun yaninda sadece alanimda degil, kodlama, yazilim gibi farkli alanlarda da kendimi gelistirme firsati bulabiliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA