Ula'da Yilin Ahisine Kaftan

Bu yil Ula Esnaf ve Sanatkârlar Odasi’nin ev sahipliginde düzenlenen Ahilik Haftasi etkinligi Ula ilçesinde Vali Idris Akbiyik’in katilimi ile yapildi.

Ula'da Yilin Ahisine Kaftan
18-24 Eylül tarihlerinde kutlanan Ahilik Haftasi Mugla’da her yil degisik bir ilçede kutlaniyor. Bu yil Ula Esnaf ve Sanatkarlar Odasi’nin ev sahipliginde düzenlenen Ahilik Haftasina katilan Mugla Valisi Idris Akbiyik, “Son yillarda ülkemizin karsi karsiya kaldigi afetler bizlere Ahiligin temeli olan dayanismanin ve yardimlasmanin önemini bir kere daha hatirlatmistir. Milli suurumuzda bu duygularin hala yerini korudugunu görmek, zor zamanlarda en büyük tesellimiz olmustur. Birlik ve beraberligimize sahip çiktigimiz sürece asamayacagimiz engel, çözemeyecegimiz sorun yoktur. Kardeslik ve dayanisma ekseninde asirlardan beri bize yol gösteren ahilik anlayisi, ilimizin ve ülkemizin hedeflerine dogru ilerleyisinde de bizlere rehberlik edecektir. Ilimizin ekonomisine katkisi olan her girisimi desteklemeye devam edecegiz. Bu vesileyle dünyada bir benzeri olmayan ahilik kurumunu bizlere emanet birakan Pir Ahi Evran-i Veli’yi ve onun izinde yürüyen gelmis geçmis bütün ahileri rahmet ve minnetle yad ediyor; ekonomik ve sosyal hayatimizin temeli olan esnaf ve sanatkarlarimiz, tüccarlarimiz, sanayicilerimiz basta olmak üzere bütün vatandaslarimizin Ahilik Haftasi’ni kutluyorum. Islerinizin hayirli, kazancinizin bereketli olmasini diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Yilin Ahisi seçilen berber ustasi Saban Ibrahim Dokur’a Mugla Valisi Idris Akbiyik tarafindan kaftan giydirilirken, yilin kalfasi ve çiragina da onur ödülleri verildi.

Kaynak: İHA