Kasimiye Millet Ormani Artuklu Belediyesine Devredildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimatiyla baslanan ve pilot il olarak Mardin’de 4589 hektar alanda yapimi tamamlanan Kasimiye Millet Ormani, Artuklu Belediyesine devredildi.

Kasimiye Millet Ormani Artuklu Belediyesine Devredildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 2021 yili Milli Agaçlandirma Günü fidan dikim töreninde yapmis oldugu konusmalarinda "Önümüzdeki yilin sonuna kadar 81 ilimize 81 Millet Ormani kurarak tüm vatandaslarimizin bu hizmetten faydalanabilmesini saglayacagiz" diyerek müjdeli haberi kamuoyu ile paylasti. ‘81 il 81 Millet Ormani’ projesinin pilot ili seçilen Mardin’de, Mardin Orman Isletme Müdürlügü tarafindan Saraçoglu Mahallesinde belirlenen bölgede yapimina hizlica baslandi.

Orman Genel Müdürlügünce verilen 24,5 milyon TL ödenek ile, 45,89 hektar alanda Kasimiye Millet Ormaninda sosyal, kültürel, sportif fonksiyonlar halkin hizmetine sunulacak. Millet ormaninda, yapay gölet, ibadethane, ahsap köprü, yürüyüs ve kosu yolu, seyir terasi, araç yollari, otopark, bisiklet yollari, çocuk oyun alanlari, yöresel ürün satis stantlari, barbekü ve kamp alanlari, çesmeler ile bulasik yikama ünitesi bulunuyor.

Yapimi tamamlanan Kasimiye Millet Ormani, düzenlenen protokol ile Artuklu Belediyesine devredildi. Devir Teslim törenine, Sanliurfa Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayici, Artuklu Belediye Baskani Mehmet Tatlidede, Mardin Orman Isletme Müdürü Siyamet Kaya, AK Parti Mardin Il Baskani Vahap Alma, AK Parti Artuklu Ilçe Baskani Yavuz Çaltekin ve ilgili birim amirleri katildi.

Törende konusma yapan Sanliurfa Orman Bölge Müdürü Mehmet Zeki Bayici, “Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 2021 yilinda her ile bir millet ormaninin kurulacagini açiklamasinin ardindan Mardin ilimiz pilot il seçildi. Bugün itibariyla Mardin Kasimiye Millet Ormani’nda çalismalarimizi bitirmis olduk. Bundan sonra Artuklu Belediyemiz ile bu süreci yürütecegiz. Buranin isletilmesi, halka sunulmasi ve bakim islemlerin yapilabilmesi için protokol imzaladik. Bu tesisin, Mardin’imize, bölgemize ve ülkemize hayirlar getirmesini temenni ediyorum. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

Artuklu Belediye Baskani Mehmet Tatlidede, konusmasinda sunlari söyledi:

“Bugün itibari ile devrini aldigimiz Mardin Kasimiye Millet Ormani’ni çok yakin bir zamanda halka açacagiz insallah. Ufak tefek yapilmasi gereken bazi düzenlemeleri yaptiktan hemen sonra kullanima kisa bir sürede halkimizin kullanimina sunacagiz. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere projede emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”

Devir teslim protokolü imzalandiktan sonra hatira fotografi çekildi.
Kaynak: İHA