Hizan'da Gaziler Onuruna Yemek Programi Düzenlendi

BITLIS – Bitlis’in Hizan ilçesinde ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayisiyla sehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programi düzenlendi.

Hizan'da Gaziler Onuruna Yemek Programi Düzenlendi
Hizan Kaymakamligi tarafindan ögretmenevinde sehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programi düzenlendi.

Sehit yakinlari ve gazilerle bir araya gelerek sikintilarini dinleyen Kaymakam Nurhalil Özçelik, bu ailelerin sehitlerin emaneti oldugunu belirtti.

Programda bir konusma yapan Kaymakam Özçelik, "Gazilerimiz vatan sevgisinin birer sembolüdür. Sizler sehit ailesi olma serefine ulasmis, milletimizin kalbinde yüksek bir yere sahipsiniz. Bugün üzerinde yasadigimiz aziz vatan, sehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Sehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakinlari için ne yapsak azdir. Sehit ailelerimizi, gazilerimizi ve ailelerini kendi ailemiz olarak görüyoruz. Bu vesileyle; milleti, bayragi, vatani ve devleti için canlarini feda eden tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve dualarla yad ediyor, sehitlerimizin ailelerine ve yakinlarina sabirlar diliyorum. Bu kutlu mücadele sirasinda yaralanan tüm gazilerimize de sükranlarimi sunuyorum. Yemege katilan herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Düzenlenen yemek programina Kaymakam Nurhalil Özçelik, Cumhuriyet Bassavcisi Ismail Özcan, Cumhuriyet Savcisi Merve Karatekeli, Ilçe Jandarma Tabur Komutani Binbasi Ömür Tekeli, Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Burhan Çolak, Hizan Güvenlik Koruculari Sehit Aileleri ve Gazileri Dernegi Baskani Methi Özdemir, kurum amirleri, sehit aileleri ve gaziler katildi.

Kaynak: İHA