Çiçek Açan Erik Agaci Sasirtti

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde ilkbaharda çiçek açan ve meyve veren erik agaci hava sartlarinin degismesi üzerine sonbaharda yeniden çiçek açti. Aksamlari soguk gündüzleri mevsim normalinin üzerinde seyreden hava sicakligi üzüm bagi içinde bulunan ve ilkbahar ayinda çiçek açan erik agacina sonbaharda yalanci bahari yasatti. Erik agacinin çiçek açtigini gören bag sahipleri ise saskinliklarini gizleyemedi.

Çiçek Açan Erik Agaci Sasirtti
Manisa’nin Sarigöl ilçesinin Baharlar Mahallesi’nde Mücahit Saraç adli çiftçinin üzüm bagindaki erik agaci sararan yapraklarinin arasinda ikinci kez çiçek açmaya basladi.

Üzüm baginda, asmalarin uzayan kollarini kesmek için çalisma yapan Mücahit Saraç yeniden çiçek açan erik agacini görünce saskinligini gizleyemedi. Sonbahar nedeniyle sararmaya baslayan ve yaprak dökümüne hazirlanan agacin bir taraftan da çiçek açmasi mevsimlerdeki degisimi de gözler önüne serdi.

"Görünce inanamadim "

Üzüm bagindaki erik agacinin yeniden çiçek açtigini anlatan Çiftçi Mücahit Saraç, "Meyve agaçlari genelde bahar aylarinda çiçek açarlar. Bu yil güzel erik topladik. Bagima çalismaya geldim bir de ne göreyim erik agacinin sararan yapraklari daha dökülmeden üst taraftan asagiya dogru yeniden çiçeklenme basladi.

Çok sasirdim. Bakalim meyve verecek mi bilinmez ki? Eylül ayinda geceleri serin oluyor gündüzleri sicak oluyor. Bu durumda erik agacinda erken bahar yasamasina neden oldu" dedi.

Mücahit Saraç’in esi Ayse Saraç ise sunlari söyledi:

"Baga çalismaya gelmistik. Bagda çalisirken erik agacinin çiçek açtigini görünce çok sasirdik. Mevsimler de degisti. Geceleri soguk gündüzleri de çok sicak oluyor. Erigin bu mevsimde çiçek açmasi bizi sasirtti."
Kaynak: İHA