Bozüyük'te Gaziler Günü'ne Özel Program

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Bozüyük Kent Konseyi ve Sehit Aileleri ve Gaziler Dayanisma Dernegi isbirligi ile Gaziler Günü Programi düzenlendi.

Bozüyük'te Gaziler Günü'ne Özel Program
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan “Gazilik” unvani ve “Maresallik” rütbesinin verilisinin 102. yil dönümünde Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen program ilgi gördü. 19 Eylül Gaziler Günü’ne özel olarak hazirlanan program sehitler için saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin hep bir agizdan okunmasi ile basladi.

Açilis konusmasini yapan ve misafirlerine “hos geldiniz” diyen Bozüyük Sehit Aileleri ve Gaziler Dayanisma Dernegi Baskani Ismail Topal “19 Eylül Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan Gazi olarak taçlandigi gündür. 19 Eylül ayni zamanda Bozüyük Sehit Aileleri ve Gaziler Dernegimizin 5. Kurulus yil dönümüdür, kutlu olsun. 19 Eylül Gaziler Günü bedeli canla ve kanla ödenmis bu topraklarin vatan olmasinda ve devletimizin bekasi ugrunda canlarini adayanlarin gurur ve serefle hatirlandigi gündür. 19 Eylül savas meydanlarinda canlarini ortaya koyarak savasan fedakâr ve kahraman Gazilerimizin seref ve kahramanlik günüdür” dedi.

Programin devaminda Türbe Camii Imami Ahmet Cansiz Gazilik hakkinda konusma yaparak Kur’ani Kerim tilavetini gerçeklestirdi. Sehit ve Gazilerimiz için okunan dualarin ardindan Bozüyük Kent Konseyi Gençlik Meclisi Baskani Ümit Kök ‘Vatan Ugruna’ adli siiri okudu. Hemen ardindan Gazilik hakkinda bir video izlenirken programin devaminda Eskisehir Bilecikliler Dernegi (Esbilder) tarafindan Zeybek oyunu gösterisi sunuldu. Turan Kadinlari tarafindan sahnelenen ‘Cepheden Mektuplar’ adli tiyatro oyunu ilgi ile izlendi. Programda ayrica Ozan Ismail Akar tarafindan Kahramanlik Türküleri seslendirildi. Programin sonunda programda görev alanlara plaket takdiminde bulunuldu.

Programa Bilecik Valisi Sefik Aygöl, Bilecik Milletvekili Yasar Tüzün, Ilçe Kaymakami Adem Öztürk, Garnizon Komutani Mühimmat Binbasi Caner Yilmaz, Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, Kent Konseyi Baskani Nurettin Oydu, Bozüyük Sehit Aileleri ve Gaziler Dernegi Baskani Ismail Topal, Sehit aileleri, Gaziler ve aileleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA