Mersin Büyüksehir Belediyesi Çalisan Kadinlar Için Krav Maga Kursu Açiyor

Kadinlarin kendilerini savunabilmeleri ve koruyabilmeleri adina krav maga kursu açan İçel Büyüksehir Belediyesi, çalisan kadinlarin katilabilmesi için kursu aksam saatlerinde de vermeye basladi.

Mersin Büyüksehir Belediyesi Çalisan Kadinlar Için Krav Maga Kursu Açiyor
Kurs belediyenin etkinlik ve sanat merkezinde, sali ve persembe günleri, 17.30 ile 18.30 saatleri arasinda verilecek.

Çalisan kadinlar için uygun saatler ayarlandi

Kadinlarin bir saldiri aninda kendilerini nasil savunacaklarini ögrendigi ve tamamen teknik odakli bir savunma sanati olan krav maga kursunda, kursa katilmak isteyen ancak mesai saatleri dolayisiyla sabah ve ögle seanslarina katilamayan kadinlar için, haftanin 2 günü aksam saatlerinde yeni gruplar açildi. Milli sporcu ve Milli antrenör Fatih Kaya tarafindan verilen kursta kadinlar, saldiri durumunda neler yapmalari gerektigini ögrenirken, olaydan en az zararla kurtulup karsi tarafi etkisiz hale getirmeyi de ögrenmis olacak.

Milli sporcu ve Milli antrenör Fatih Kaya, krav maga kursuna talebin çok fazla oldugunu belirterek, “Biz önce 30 kadinla basladik. Sonra bu sayi artti ve çok yogun bir talep olmaya basladi.

Bu talebi karsilamak ve bu arada çalisan kadinlarin da katilimini saglamak adina, krav maga kursumuzu bir ileri seviyeye tasimaya karar verdik” dedi.

Çalisan kadinlardan çok fazla talep geldigini ifade eden Kaya, “Aksam saatlerindeki kurs, çalisan kadinlarin talebi dogrultusunda oldu. Çalisan kadinlar ‘Saat 5’ten sonra gelmek istiyoruz, böyle bir imkan sunulabilir mi?’ dediler. Böylece bu seansin açilmasina karar verildi” diye konustu.

Kaya, krav maga hakkinda kisa bir bilgi de vererek, “Kadinlarin disarida baslarina gelebilecek herhangi bir probleme karsi, bu gasp olur, hirsizlik olur, birinin silah dogrultmasi ya da biçak çekmesi gibi, kendisini korumayi ögretiyoruz" dedi.

Kursiyerlerden mükemmel geri dönüsler aliyoruz

Daha önce kursa gelen kadinlardan çok güzel geri dönüsler aldiklarinin altini çizen Kaya, “Geri dönüsler muhtesem. Merak edenlerin, gelip buradaki kadinlarla konusmalarini istiyorum. Hem duygusal, hem bilissel anlamda gelisimlerini mutlaka gelip yerinde incelemeleri lazim. O yüzden tüm İçel halkini buraya davet ediyorum. Mutlaka ugrasinlar. Dersimizi izlesinler ve kadinlarin neleri basardiklarini görsünler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA