Dicle Elektrik, Kayapinar Ve Baglar'da Sebekelerini Güçlendiriyor

Kayipsiz, kesintisiz ve kaliteli elektrik dagitimi vizyonuyla Güneydogu Anadolu Bölgesinde bulunan 6 ilde hizmet veren Dicle Elektrik, 2013 yilindan bugüne 10 yilda toplam 4 milyar TL’yi bulan yatirimlarla sehrin elektrik altyapisini yeniledi. 2023 yili içerisinde Diyarbakir için 1 milyar TL’lik yeni bir yatirim yapmak için kollari sivayan sirket, bu yatirimin üçte birine karsilik gelen yaklasik 300 milyon TL’sini merkez Kayapinar ve Baglar ilçelerindeki sebekeleri güçlendirmek için kullaniyor.

Dicle Elektrik, Kayapinar Ve Baglar'da Sebekelerini Güçlendiriyor
Gerçeklestirilen yatirimlara iliskin açiklamalarda bulunan Dicle Elektrik Diyarbakir Il Müdürü Ugur Yaka, yüzde 70’i tamamlanan söz konusu yatirim çalismasinin Kasim ayinda tamamlanacagini bildirdi. Sürdürülebilirlik odakli vizyonuyla Güneydogu Anadolu Bölgesindeki 6 ilde elektrik dagitim hizmeti veren Dicle Elektrik, Diyarbakir’in Kayapinar ve Baglar ilçelerinde sehir sebekesini güçlendirmek için 300 milyon TL’yi askin bir yatirima imza atiyor. Bugüne kadar Diyarbakir’a 4 milyar TL’yi bulan yatirimi hayata geçiren sirket, 2023 yili içerisinde ise toplam 1 milyar TL’yi askin yeni yatirimi tamamlayacak. Bu çerçevede Kayapinar ve Baglar ilçelerinde devam eden yatirim çalismalarinin yüzde 70’ini tamamlayan sirket, anilan ilçeler basta olmak üzere sehrin tamaminda alt yapi yenileme çalismalarinin hizla tamamlanacagini vurguladi.

184 kilometre kanal açildi

Dicle Elektrik Diyarbakir Il Müdürlügü ekipleri tarafindan Kayapinar’da 3’üncü Sanayi Sitesi bölgesi, Talaytepe ve Medya Mahalleleri, Firat Bulvari, Tekel Caddesi ve Aysenur Zarakoglu Caddesinin arasinda yeralti alçak ve orta gerilimli tesis yapim çalismalari sürdürülüyor. Ekipler, Baglar’da ise Kadin Dogum Hastanesi arkasi ile Protokol Yolunun devami, Yenihal 3’ncü Cadde ve Yenihal 1’inci Cadde arasinda da yeralti alçak ve orta gerilim tesis yapim çalismasi yapiyor. Kayapinar ve Baglar’daki yatirim bölgelerinde 57 mVA gücünde 43 adet monoblok beton kösk trafo tesis eden Dicle Elektrik, bu bölgelerdeki yatirimlarda 278 kilometre alçak ve 136 kilometre orta gerilim kablosu dösemek için 184 kilometre kanal açti. Ayrica aydinlatma sebekeleri de güçlendirilerek yatirim bölgesindeki cadde ve sokaklara yaklasik 4000 yeni aydinlatma diregi dikiliyor.

Yüzde 70’lik kismi tamamlandi

Haziran ayinda basladiklari söz konusu yatirim çalismasinin yüzde 70’lik kismini tamamladiklarini ve Kasim ayi sonuna kadar bitirmeyi planladiklarini bildiren Dicle Elektrik Il Müdürü Ugur Yaka, yatirimlarin maliyetinin 300 milyon TL oldugunu söyledi.

Gerçeklestirilen yatirimlarla sebeke güçlendirme çalismalarinin yapildigini ve iletim hatlarinin yer altina alindigini belirten Yaka, “Sehrin kesintisiz elektrik ihtiyacina yönelik alt yapi yenileme çalismalarina devam ediyoruz. Sehrin büyümesi ile ayni düzlemde yeni yatirimlar ve mevcut alt yapinin yenilenmesi ihtiyaci doguyor. Yatirim çalismamiz tamamlandiginda sehrin tamaminda gözle görülür bir iyilesme hedefliyoruz. Kasim ayina kadar sahadaki santiyelerimizin çevreye verecegi rahatsizlik için hemserilerimizden anlayis ve is birligi rica ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA