DEÜ, Birlesmis Milletler Gibi

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ), 2 Ekim’de baslayacak akademik yilda, 106 ülkeden 6 bin 204 yabanci ögrenci ögrenim görecek. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Her yil binlerce ögrenci dünyanin dört bir yanindan üniversitemize gelerek egitim almayi tercih ediyor. Ülkemizin uluslararasi gönül elçileri olan yabanci ögrencilerimiz, hem ülkemizin egitim sistemini taniyor; hem de kendi ülkelerinde bizleri en iyi sekilde temsil ediyorlar” dedi.

DEÜ, Birlesmis Milletler Gibi
Türkiye’nin köklü egitim kurumlarindan birisi olan Dokuz Eylül Arastirma Üniversitesi, bu yilki yeni kayitlarin ardindan adeta ‘Birlesmis Milletler’e döndü. DEÜ’de 2023-2024 Akademik yili itibariyla 106 ülkeden 6204 yabanci uyruklu ögrenci ögrenim görecek. DEÜ, genis kampüs olanaklari, akademik yeterlilik, barinma ve sosyal anlamdaki altyapi gücüyle birçok üniversite arasinda ön plana çikarken; uluslararasi siralamalardaki basarisi ve global projeleri de yabanci ögrencilerin ilgisini artiriyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Yeni mensuplarimizin dinamizmi ve gayreti ile kurumsal hedeflerimize emin adimlarla ilerlemeye devam edecegiz. Bu yil tercihlerde de üst sirada yer alan Üniversitemizi, uluslararasilasma hedefiyle bir adim daha ileri tasima gayretindeyiz. Üniversitemiz bu yil yabanci ögrencilerden büyük ilgi gördü. Bu durum akademik açidan taninir olmamizin, dünyanin önde gelen kuruluslari tarafindan akredite edilmemizin, yurt disindaki tanitim faaliyetlerimizin ve akademik yeterliligimizin önemli bir sonucudur. Uluslararasi faaliyetlerimizin genislemesiyle daha çok basarili yabanci ögrenci ve akademisyeni üniversitemize kazandiracagiz” dedi.



Ögrenci merkezli anlayis

DEÜ’nün yabanci ögrenciler tarafindan yogun sekilde tercih edilmesinin, uluslararasi taninirlik açisindan büyük önem tasidigini kaydeden Rektör Hotar, “Ögrenci merkezli, yenilikçi bir üniversite olan Arastirma Üniversitemizde, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in evrensel vizyonuna uygun olarak; dünyanin en iyi ilk 500 üniversitesinden biri olma idealine ulasmak için tüm gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Ülkemizin ve Üniversitemizin genel basari çitasini daha yüksege tasimak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadesinde bulundu.

Uuslararasilasma hedefi

Rektör Hotar, DEÜ’nün uluslararasi alanda taninirligini artirmak için yogun çaba harcadiklarini ifade ederek, “Uluslararasilasma süreçlerinin ve kalite standartlarinin üniversitemizde daha kurumsal ve sürdürülebilir sekilde yönetilmesi için çalismalarimizi yogunlastirdik. Küresel yüksekögretim alaninda yasanan rekabet ortamina entegre olabilmek ve Arastirma Üniversitemizin basarisini artirmak için bu tarz görüsmelerin oldukça önemli oldugunu düsünüyoruz. Yürüttügümüz faaliyetlerimizin kalitesini artirarak üniversitemize, fakültelerimize, bölümlerimize en uygun uluslararasilasma modellerini hayata geçiriyoruz. Uluslararasi akreditasyon süreçlerini tamamlamamizla birlikte daha çok basarili uluslararasi ögrenci ve akademisyeni üniversitemize kazandirmanin da önünü açmis olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA