Baskan Büyükkiliç'tan Gaziler Günü Mesaji

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, 19 Eylül Gaziler Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Baskan Büyükkiliç, “Vatan için, millet için, bagimsizlik için, bütün bu milli manevi degerler ugrunda sehit olmayi göze alarak cepheye giden, gazi olan ecdadimiza minnet duyuyorum” dedi.

Baskan Büyükkiliç'tan Gaziler Günü Mesaji


Türkiye’nin bugünlerini borçlu oldugu aziz sehitler ile birlikte kahraman gazilerin de oldugunu ifade eden Baskan Büyükkiliç, Gaziler Günü’nü tebrik etti. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, sehit olmak için cepheye giden, vatan için millet için bagimsizlik gibi milli manevi degerleri ugruna sehadeti göze alan gazilere minnet duydugunu ifade etti.



“VATAN IÇIN, MILLET IÇIN, BAGIMSIZLIK IÇIN”

Baskan Büyükkiliç, ‘Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, toprak, eger ugrunda ölen varsa vatandir’ seklinde Türkiye’nin tarihini anlatan meshur beyitleri hatirlatarak, mesajinda sunlari söyledi:

“Bayraklari bayrak yapan üstündeki kandir, toprak, eger ugrunda ölen varsa vatandir. Bu ugurda kahraman ecdadimiz gözünü budaktan esirgemeden, adeta canini disine takarak, disiyle tirnagi ile vatan müdafaasini yapmis, mücadelesinde Allah’in yardimi ile muvaffak olmus ve sükürler olsun ülkemiz bu günlere gelmistir. Vatan için, millet için, bagimsizlik için, bütün bu milli manevi degerleri ugrunda sehit olmayi göze alarak cepheye giden, gazi olan ecdadimiza minnet duyuyorum, tüm vefat eden gazilerimize Cenab-i Allah’tan rahmet diliyor, yasayan gazilerimize de hayirli saglikli uzun ömürler diliyorum. Allah hepsinden razi olsun.”

Bir ülkenin en önemli, en kiymeti ve en kutsal miraslarindan birisinin de bugünlere gelmesinde canini ortaya koyan sehit ve gaziler oldugunu vurgulayan Baskan Büyükkiliç, “Bir ülkenin varolus ve egemen olus gayreti en hayati görevidir. Bir ülke var olsa ki, egemen olsa ki ardindan diger unsurlar gerçeklesebilsin. Bu yüzden bu süreçteki mücadelede en önemli ve en etkili kuvvet, ülkesi, vatani ve milli manevi degerleri için canini feda etmeye hazir olan, idarecisinden vatandasina kadar topyekûn canini veren sehitleridir, kalan gazileridir, sonra topudur, tüfegidir, cephanesidir. Sükürler olsun bizim ecdadimiz da evvelden bugüne bu düsüncede ve eylemde olmus bizlere bu vatani emanet etmistir” diye konustu.

Tüm kahraman gazilerin Gaziler Günü’nü kutlayan Büyükkiliç, “Bizler de ayni anlayista el üstünde tutacagimiz vatanimizi gelistirecegiz, güzellestirecegiz, muhafaza ve müdafaa edecegiz. Bu duygu, düsünce ve kaygiyla Gaziler Günü’nü kutluyor, ezelden ebede tüm sehit ve gazilerimize minnet duydugumu da duyacagimi da belirtmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA