Bartin'da Seçim Heyecani Erken Basladi

Bartin’da görev yapan basin mensuplari ile bulusan Ak Parti Bartin Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, ortak aday ile ilgili soruya, "Cumhur ittifaki yerel seçimler için yol haritasini henüz çizmedi" dedi.

Bartin'da Seçim Heyecani Erken Basladi
Ak Parti Bartin Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ak Parti Il Baskani Yasar Arslan, parti, teskilat yöneticileri ile sehirde görev yapan basin mensuplari ile bulustu. Toplantida yürütülen çalismalar hakkinda bilgi veren Aldatmaz, ülke ve bölge gündemi ile ilgili sorulara da cevap verdi. Yerel seçimler öncesinde izlenecek yol ve ortak aday konusundaki soruya cevap veren Milletvekili Aldatmaz, bir önceki yerel seçimlerde kendisinin de belediye baskan adayi olarak MHP’li aday ile yaristigini hatirlatarak, "Cumhur ittifaki, yerel seçimler için yol haritasini henüz çizmedi. Ben yerel seçimlerde MHP ile karsilikli seçime girdim 147 oyla seçimi kaybettim. O zamanlar Cumhur ittifaki yerelde bize zarar veriyor diye bir düsüncem vardi. Ankara’daki çalismalarimda gördüm ki, Cumhur ittifaki bizim için çok önemli. Cumhur ittifakinin aldigi kararlara biz de uymak zorundayiz" dedi.

"Biz istiyoruz ki Bartin belediyesi Ak Partili olsun"

Bartin Belediyesini "Ak Belediyecilik" ile tanistirmak istediklerini de belirten Aldatmaz, "Yerel seçimlerle ilgili suanda alinmis bir karar yok. Biz istiyoruz ki Bartin belediyesi ak partili olsun. Bartin yerelinde uyumlu bir sekilde hizmet için hep birlikte çalisalim istiyoruz" ifadelerine de yer verdi.

"Ortak adayin Ak Parti’den olmasini gönlüm istiyor"

Il Baskani Yasar Arslan ise ortak aday sorusuna "Suanda, ’su yada bu sekilde olacak’ diye bir yol haritamiz yok. Biz kendi adayimizla seçime girecekmisiz gibi, teskilatlarimizi motive ediyoruz. Sonuçta genel merkezimizin verecegi karara saygiliyiz. Bana fikrimi sorarsalar, o zaman medeni sekilde ifade ederiz. Cumhur ittifakinin adayi olacaksa Bartin’da, benim gönlüm Ak Parti ’den yana. Ortak adayin Ak Parti’den olmasini gönlüm istiyor. Ama genel merkezimizin alacagi karar bizim için emirdir" ifadelerini kullandi.

"Adaylik sürecimiz henüz baslamadi"

Baskan Arslan, henüz aday adayi ve aday belirleme süreçleri ile ilgili soruya ise, "Suanda aday adayliginin belirlenmesi konusu söz konusu degil. Ancak Temmuz ortalarinda yada Temmuz sonunda olabilir. Bartin ölçeginde bir tarama yapildigi ben biliyorum. Bu sadece merkez için degil ilçelerimiz için de kisman geçerli. Bizim adaylik sürecimiz henüz baslamadi. Basinda yazilip, çizilen isimler olsa bile belirlenmis bir adayimiz yok. 2004’ten bu yana yapilan tüm seçimlerde Ak Belediyecilik ile Bartin’i tanistiramadik. Bugüne kadar hizmet edenlerin hepsine tesekkür ediyoruz ama Ak Belediyecilikle Bartin’a çag atlatacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA