Balikesir Muzu Jeotermal Serada Yetisiyor

Balikesir’in Gönen ilçesinde özel sektör girisimi ile yapilan jeotermal serada muz yetistiriciligi devam ediyor. 400 dekar alanda üretilen muzlar en çok Istanbul pazarinda ilgi görüyor.

Balikesir Muzu Jeotermal Serada Yetisiyor
Gönen’de 400 dekar alanda jeotermal kaynakli seralarda üretimi planlanan ve hayata geçirilen muz yetistiriciligi devam ederken bu seralarda muz, avakado, patlican, salatalik, biber ve domates gibi ürünlerinde üretimi yapiliyor. Mutlular Grup yetkilisi Mehmet Mutlu, IHA muhabirine tropikal ürünleri yetistirdikleri için bu bölgede bulunmalarin lojistik olarak avantajli oldugundan bahsetti. "Bizim 400 dönüm üzerine kurulu jeotermal seralarimiz var. Bu seralar içerisinde gördügünüz gibi muz yetistiriyoruz avakado, patlican, salatalik, domates ve biber üretimi yapiyoruz. Yilin 12 ayi ürün çikartmayi planliyoruz biz, bu çikardigimiz ürünleri genelde kendi bölgelerimizde Marmara bölgesinde degerlendirmeye çalisiyoruz. Istanbul, Bursa, Balikesir ve Bandirma bu bölgelerde tüketime sunuyoruz agirlikli olarak. Tropikal ürün yetistirdigimiz için biz maliyetlerimiz tabi güneydeki üretimlere göre biraz daha fazla oluyor fakat bizim aslinda burada yapmamizin amaci lojistikten kazanmakti orada da aslinda biraz daha avantajli çikiyoruz biz. Biliyorsunuz son dönemlerde yakittaki zamlardan dolayi lojistik anlaminda biz baya avantajli duruma geldik özellikle bu bölgede" dedi.

Gönen’de kurulacak olan Türkiye’nin en büyük jeotermal sera alani için konusan Mutlu, "Biz de takip ediyoruz bölgeye kurulan jeotermal sera sahasini, ben açikçasi çok heyecanlaniyorum çünkü yaptigimiz is çok güzel gerçekten insan içine girmeden anlamiyor. Insanlarinda ayni sekilde üretim yapmasini ben çok istiyorum Gönen’de. Gerekli alt yapilar saglandiktan sonra jeotermal enerji olarak veya seralarin alani hazir olduktan sonra ben bunu diger bölgelerde de gördüm üreticiler aslinda çok destekliyor böyle yatirimlari ama gerekli alt yapinin saglanmasi lazim o saglandiktan sonra bence çiftçiler için çok güzel bir olay" dedi.

Kaynak: İHA