Aydin'da Termometreler 33 Dereceyi Gösterdi

Türkiye’nin en sicak illerinden olan Aydin’da, Eylül ayinda termometreler 33 dereceyi gösterirken, hava sicakliklari mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle Aydinlilar sonbahara sevinemedi.

Aydin'da Termometreler 33 Dereceyi Gösterdi


Aydin’da sicakliklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken, sonbaharin gelmesine Aydinlilar sevinemedi. Vatandaslar Eylül ayi ile birlikte hava sicakliklarinda düsüs beklerken, merkez ilçe Efeler’de termometreler 33 dereceyi gösterdi. Eylül ayi sicaklik ortalamasi 24 derece olan Aydin’da hava sicakligi mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken, sicakliklarin önümüzdeki günlerde de 30 derecelerin üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor. Atatürk Kent Meydani’nda bulunan ve günesten korunmak isteyen birçok vatandas ise park ve bahçelerde serinlemeye çalisirken, meteoroloji verilerine göre hava sicakliklarinin önümüzdeki haftalarda da etkisini sürdürecegi tahmin ediliyor.

Meteorolojik verilere göre Aydin’da en düsük hava sicakligi 30 Eylül 1970 yilinda 7.6 derece olarak ölçülürken, en yüksek hava sicakligi ise 1 Eylül 2007 yilinda 43.3 derece ile rekor seviyeye ulasti.
Kaynak: İHA