Kongo Hükümeti Darbe Iddialarini Yalanladi

Kongo Iletisim ve Medya Bakani Thierry Moungalla, sosyal medyada Kongo’da askeri darbe oldugu yönünde çikan iddialari yalanlayarak, “Hükümet bu sahte haberleri yalanliyor. Kamuoyuna hakim olan sükunet konusunda güvence veriyoruz” dedi.

Kongo Devlet Baskani Denis Sassou Nguesso’nun Birlesmis Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu için ABD’nin New York kentine gitmesinin ardindan sosyal medyada çikan “Kongo’da darbe iddialari” hükümet tarafindan yalanlandi. Kongo Iletisim ve Medya Bakani Thierry Moungalla yaptigi açiklamada, Kongo’da askeri darbe oldugu yönündeki haberlerin asilsiz oldugunu vurgulayarak, ülkenin baskenti Brazavil’de askeri darbe oldugu yönündeki haberleri “hayali” olarak nitelendirdi. Moungalla, “Hükümet bu sahte haberleri yalanliyor. Kamuoyuna hakim olan sükunet konusunda güvence veriyoruz ve halki sakin bir sekilde faaliyetlerini sürdürmeye davet ediyoruz” dedi.

Sosyal medyada paylasilan bazi haberlerde, Nguesso’nun ABD ziyaretini firsat bilen bazi askeri gruplarin baskentteki kilit öneme sahip kurumlara el koydugu ve askeri darbe yaptigi öne sürmüstü.
Kaynak: İHA