Üsküdar'da Yeni 'Nevmekan' Kandilli'de Açildi

Üsküdar’da bogazin en güzel yapilarindan biri olarak bilinen tarihi Glavany Köskü ‘Nevmekan’ olarak açildi.

Üsküdar'da Yeni 'Nevmekan' Kandilli'de Açildi


Üsküdar Belediyesi bogazin güzel ve tarihi yapilarindan Glavany Köskü’nü restore ederek ‘Nevmekan Kandilli’ ismiyle hizmete açti. Nevmekan Kandilli’nin açilmasiyla birlikte ilçedeki dördüncü Nevmekan kütüphanesi de hizmete girmis oldu.

Açilisa TBMM Baskani Mustafa Sentop, Eski Milli Savunma Bakani ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Ilim Yayma Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Necmeddin Bilal Erdogan, Üsküdar Kaymakami Adem Yazici, Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen ve çok sayida vatandas katildi.



“130 YILLIK MUHTESEM BIR ESERI YENIDEN AYAGA KALDIRARAK KÜLTÜR ENVANTERINE KATMANIN MUTLULUGU IÇINDEYIZ.”

Nevmekan Kandilli’nin restorasyondan önce halinin içler acisi oldugunu belirten Üsküdar Belediye Baskani Hilmi Türkmen “130 yillik muhtesem bir eseri, yeniden ayaga kaldirarak Istanbul’un, Üsküdar’in ve ülkemizin kültür envanterine katmanin bahtiyarligini yasiyoruz. Bu eser hepinizin gördügü gibi mükemmel bir hale geldi ama burayi tahsis aldigimizdaki hali ne yazik ki içler acisiydi. Burasi metruk bir yapi, bir takim asayis olaylarinin, suçlarin ve suçlularin barindigi bir yer haline gelmisti ki tam da o zaman Üsküdar Belediyesi olarak bakanligimizin tahsisatiyla devraldik ve bu hale getirmis olduk.” dedi.



Üsküdar’da yasayanlarin çok sansli olduguna dikkat çeken TBMM Baskani Mustafa Sentop “Süphesiz Istanbul çok müstesna bir sehir. Sadece Türkiye’nin degil dünyanin da müstesna bir sehri. Istanbul içinde de Üsküdar çok müstesna bir mekan. Tarihi bakimdan çok eski bir sehir. Istanbul’un fethinden sonra kendisine çok özel manalar atfedilen bir sehir. Bir sehri manali kilan içinde bulunanlardir, sadece insanlar olarak kastetmiyorum. Ayni zamanda sehre mana, deger katan mekanlar. Binalar, mekanlar oraya anlam katan yerlerdir. Iste bu bakimdan Üsküdar, ayri bir zenginlik içerisinde. Ve bu mekanlarin kiymetini bilenler Üsküdar’da yasiyor. Üsküdar’in da bir sansi Hilmi Türkmen. Yapmis oldugu Nevmekanlar, gençlerimize sunmus oldugu hizmetler, imkanlar Üsküdar’in anlamiyla, tarihiyle gençlerimizi birlestiren imkanlar sunuyor. Onlarin en güzeli simdinin kaydiyla burasi olacak. Daha sonra bundan daha güzel mekanlar için gayret edecegiz insallah.” dedi.

Kaynak: İHA