Turkcell'in Üst Yönetimi Belli Oldu

Olagan genel kurulu tamamlanan Turkcell’de üst yönetim belirlendi. Yönetim Kurulu Üyesi Senol Kazanci Turkcell’in Yönetim Kurulu Baskanligi’na getirildi. Yönetim Kurulu Baskani Bülent Aksu Turkcell Genel Müdürü oldu.

Turkcell'in Üst Yönetimi Belli Oldu


Turkcell’in 13 Eylül 2023’te gerçeklestirilen olagan genel kurulunun ardindan üst yönetim belirlendi. KAP’a yapilan açiklamaya göre Nisan 2021’den bu yana Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Senol Kazanci Yönetim Kurulu Baskani olarak atandi. Mart 2020’den bugüne Turkcell Yönetim Kurulu Baskanligi’ni üstlenen Bülent Aksu da Turkcell’in yeni genel müdürü oldu.

Yeni Yönetim Kurulu Baskani Senol Kazanci, Istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 2007-2011 yillari arasinda TVNET Genel Müdürlügü, 2011-2014 arasinda Cumhurbaskanligi Basdanismanligi görevlerini yürüttü. 2014-2021 yillari arasinda Anadolu Ajansi Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü olarak görev yapti. Nisan 2021’de Turkcell Yönetim Kurulu Üyeligi’ne seçildi.

Turkcell Genel Müdürü olarak atanan Bülent Aksu telekom, enerji, petrokimya, tekstil ve denetim gibi sektörlerde finans, vergi, yönetim alanlarinda 30 yila yakin profesyonel yöneticilik tecrübesine sahip. Bülent Aksu, is hayatina Kuveyt Türk A.S. Teftis Kurulu’nda müfettis olarak basladi.

Çalik Holding ve Akfel Grup’ta görev aldiktan sonra Azerbaycan Milli Petrol ve Gaz Sirketi (SOCAR) istiraki olan Petkim ve STAR Rafineri’de CFO’lugu üstlenen Bülent Aksu, farkli sektörlerde birçok birlesme ve satin alma islemi gerçeklestirdi. Uluslararasi ve yerel piyasalarda proje finansmani, bono ihraci gibi birçok finansal islemleri basariyla yürüttü. Temmuz 2016 – Temmuz 2018 tarihleri arasinda Turkcell’de CFO olarak görev yapan Bülent Aksu, yenilikçi finansal çözümlerle Turkcell’e önemli katkilarda bulundu.

Agustos 2018-Ocak 2021 tarihleri arasinda Hazine ve Maliye Bakanligi’nda Bakan Yardimcisi, Kasim 2018 - Mart 2019 tarihleri arasinda Türk Telekomünikasyon A.S.’de Yönetim Kurulu Üyesi, Mart 2019 - Mart 2020 tarihleri arasinda Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Mayis 2019 – Subat 2021 tarihleri arasinda Türk Eximbank Yönetim Kurulu Baskani olarak görev yapan Aksu, Mart 2020’de Turkcell Yönetim Kurulu Baskanligi’na seçildi.

Bülent Aksu, Türkiye’yi 2018 yilinda G20’de Serpa olarak, Agustos 2018 – Ocak 2021 tarihleri arasinda Asya Kalkinma Bankasi (ADB) ve Afrika Kalkinma Bankasi (AfDB) nezdinde Guvernör olarak, Dünya Bankasi (WB), Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi (EBRD) ve Asya Altyapi Yatirim Bankasi (AIIB) nezdinde Guvernör Vekili olarak, Islam Kalkinma Bankasi (IsDB) nezdinde Icra Direktörleri Kurulu Üyesi olarak temsil etti.
Kaynak: İHA