Tedavi Olamazsa Engelli Kalma Durumu Var

Samsun’un Alaçam ilçesinde geçirdigi trafik kazasi sonucu 23 yasindaki oglunun engelli kalmasindan korkan anne, oglunun tedavisinin yapilabilmesi için yetkililere seslendi.

Tedavi Olamazsa Engelli Kalma Durumu Var
Incirli Mahallesi’nde virane haldeki evlerinde yasam mücadelesi veren 3 kisilik Alver ailesi, yardim bekliyor. Tek gelirleri annenin aldigi 65 yas ayligi olan ailenin 23 yasindaki çocuklari ise geçirdigi trafik kazalari sonucu çalisamiyor. Yetkililere seslenen anne 68 yasindaki Emine Alver, “Bir 65 yas ayligim var. Esim ayagindan ameliyat oldugu için çalisamiyor. Onun yasi 65’ten küçük. Herhangi bir maasi yok. Oglum ise iki kere trafik kazasi geçirdi. Fizik tedavi görmesi gerekiyor. Sakat kalma durumu var. Maddi imkanlarimiz yetersiz. Borçlarimiz var” dedi.

Okuldan mezun olduktan sonra sansizliklarin bir türlü yakasini birakmadigini belirten 23 yasindaki Yasar Alver, “3 yil önce trafik kazasi geçirdim. Motorla kaza yaptim. Oradan kalma ayagima platin takildi. Karsi taraf yüzde 100 hatali oldugu halde, evraklarda her sekilde belirtildigi halde 3 yildir mahkemem sürüyor. Tekrardan 12 Temmuz’da kaza yaptim. O kazada da sag dizimde damar patladi. Ameliyat oldum. Su an ayagimin üstüne basamiyorum. Fizik tedavi olmam gerekiyor. 7 ay sonraya sira verdiler” diye konustu.

Turizm otelcilik mezunu oldugunu belirten Alver, “Evin geçimini ben sagliyordum. Otellerde çalisiyordum. Su anda çalisamiyorum. Tedavi olamazsam sakat kalma durumum var. Haftanin 5 günü birer saat fizik tedavi görmem lazim. Annemin bir yaslilik ayligi var. Baska bir gelirimiz yok. Onunla geçinmeye çalisiyoruz. Maddi durumumuz iyi olmadigindan dolayi çok zorlaniyoruz. Imkanimiz olmadigi için de özel hastaneye de gidemedik. Tedavi konusunda yardim bekliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA