Okul Döneminde Beslenmeye Dikkat

Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Diyetisyeni Fatma Tapsiz, ilk ders zilinin çalmasiyla birlikte okula yeni baslayan çocuklar için beslenme uyarisi yapti.

Okul Döneminde Beslenmeye Dikkat
Özellikle okul döneminde çocuklarin hastaliga yatkinlik seviyesinin arttigina dikkat çeken Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Diyetisyeni Fatma Tapsiz, saglikli, yeterli ve dengeli beslenilmesi gerektigini söyledi.

Okula yeni baslayacak çocuklarda beden ve zihinsel gelisimin önemine dikkat çeken Tapsiz, "Okula yeni baslayan, özellikle 6-12 yas grubundaki çocuklar için saglikli, yeterli ve dengeli beslenme aliskanligi kazandirilmasi ileride olusabilecek kronik hastaliklarin önüne geçilmesi açisindan son derece önemlidir. Saglikli, proteinden zengin bir kahvalti bilmekle alakali islevleri ve ögrenmeyi olumlu yönde etkilemektedir. Kahvalti ögününün atlanmasi halsizlik ve yorgunluga neden olurken konsantrasyon ve verilen bilgilerin hatirlanma performansini düsürüyor. Kahvalti yerine tüketilen pastane ürünleri, gün içerisinde tüketilen abur cubur veya fast food ürünler yüksek ve bos enerji kaynaklari olup obeziteye yol açabilir. Bu durumda çocuklari saglikli beslenme alternatiflerine yönlendirmek çok önemlidir" seklinde konustu.



Paketli ürünlere dikkat

Paketli ürünler konusunda da uyarilarda bulunan Tapsiz, "Paletli ürünlerden uzak durulmali, saglikli beslenme çantalari hazirlanmalidir; taze veya kuru meyvelerle beraber kuruyemis, içecek olarak süt veya ayran ara ögünlerde tüketilebilir. Hazir meyve sulari yerine taze sikilmis meyve sulari tercih edilebilir fakat burada miktara dikkat etmek gerekir. Çünkü bir su bardagi meyve suyu günlük alinmasi gereken meyve miktarinin üzerinde meyve içerir. Bu dönemde çocuklarin su tüketimi de çok önemlidir. Beslenme çantalarinin yaninda onlarin ilgisini çekebilecek suluklar çocuklari su içmeye tesvik edebilir" diye konustu.

Kaynak: İHA