NASA'dan UFO Raporu

ABD Havacilik ve Uzay Ajansi (NASA), Tanimlanamayan Uçan Nesneye (UFO) dair yeni bir rapor açikladi. NASA Baskani Bill Nelson yaptigi açiklamada, “Evrende baska bir yasam formu olduguna inaniyor muyum diye bana sorarsaniz, kisisel cevabim evet” dedi.

NASA'dan UFO Raporu


ABD Havacilik ve Uzay Ajansi (NASA), ABD’nin baskenti Washington DC’de düzenledigi panel ile daha önce Tanimlanamayan Uçan Nesne (UFO) olarak bilinen Tanimlanamayan Hava Fenomeni’ne (UAP) dair yeni bir rapor açikladi.

Panelde, NASA Baskani Bill Nelson, NASA Bilim Direktörü Nicola Fox, NASA Bilim Departmani Arastirmalari Yönetici Yardimcisi Dan Evans, Simons Vakfi Kurucusu ve UAP’leri inceleyen NASA ekibinin baskani David Spergel yer aldi.

Raporda, NASA’nin uzay kesifleriyle ilgili tamamen seffaf oldugu ve yalnizca bilimsel verilere dayanan bilgilere paylasacagi belirtilirken, su ana kadar bilimsel olarak açiklanabilmis herhangi “gizemli bir gök cismi” olmadigi açiklandi. Nelson yaptigi açilis konusmasinda, "Geçmiste ve günümüzde yasam belirtileri ariyoruz. Ve her seyin ne sekilde var oldugunu arastirmak ve sormak DNA’mizda var" dedi.

Nelson panelde yaptigi ayri bir açiklamada ise, ‘’Henüz ne kadar büyük oldugunu bile kavrayamadigimiz evrende baska bir yasam formu olduguna inaniyor muyum diye bana sorarsaniz, kisisel cevabim ‘evet’ olacaktir. Ancak bilim adamlarimizla bunun matematiksel ihtimalini konustugumuzda, milyarlarca yil galaksi ve milyarlarca yildiz hesaplari arasinda kayboluyoruz" ifadelerinde bulundu.

“Bugün burada varsayimlari ve komplolari, bilimden ayirmak için buradayiz”

Bir basin mensubunun geçtigimiz günlerde Meksika hükümetinin yayinladigi ve bir uzayliya ait oldugu iddia edilen mumya görüntüleriyle alakali sordugu soruya cevap veren Nelson, “Bugün burada varsayimlari ve komplolari, bilimden ayirmak için buradayiz ve bunu bilimsel verilerle yapabiliriz. Söz konusu videoyu ben de sizler gibi sosyal medyadan izledim ve elimizde görüntüler disinda herhangi bir veri yok" dedi.



NASA UAP Arastirma Direktörü ise alacak

Nelson ayrica, NASA’nin, uzay ajansinin konuyla ilgili çalismalarini denetleyecek ve UAP’ler konusunda federal kurumlar arasinda bir iletisim araci olarak hizmet verecek bir UAP Arastirma Direktörü ise alacagini duyurdu.

“Gezegenimizin en büyük gizemlerinden biri”

Fox ise yaptigi açiklamada, UAP arastirmalarini “gezegenimizin en büyük gizemlerinden biri” olarak tanimlarken, bu zamana kadar ki yapilan arastirmalardaki temel sorunun “veri yetersizligi” oldugunu ifade etti.



NASA’dan yapay zeka hamlesi

Yeni arastirma teknolojilerinin gündemde oldugunu belirten Fox, yakin gelecekte NASA’nin uzayda bulunan ve Dünya üzerinde arastirma yapan gözlem araçlarina UAP gözlem amaçli sensör yerlestirilmesi üzerinde çalisma yapildigini belirtti.

Fox ayrica, NASA’nin uzay ve UAP çalismalari üzerinde “yapay zekadan” en verimli sekilde yararlanmaya çalistigini ifade etti.

Kaynak: İHA