Fetih Müzesi'nde Özbek Gecesi

Özbekistan’in 32’inci bagimsizlik yil dönümü Osmangazi Belediyesi’nin düzenledigi programla kutlandi.

Fetih Müzesi'nde Özbek Gecesi
Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde düzenlenen programda; Özbekistanli sanatçilar Jahongir Poziljonov, Adam Soliyev, Zohid Yusupov, Hojlakbar Rozmetov, Kamron Saburov, Elmurodjon Haqnazarov ve Javlon Shadmanov sahne aldi. Kurtulus gününde Özbek sanatçilar en popüler eserlerini seslendirirken Bursa’da yasayan Özbekistan vatandaslari ise sahneye çikarak gönüllerince eglendi. Oldukça renkli geçen geceye, Osmangazi Belediye Baskan Yardimcisi Cem Kürsad Hasanoglu, Özbekistan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev ve Bursa’da yasayan Özbekistan vatandaslari katildi.

Osmangazi’nin Türk dünyasinin baskenti oldugunu ifade eden Osmangazi Belediye Baskan Yardimcisi Cem Kürsad Hasanoglu, “Osmangazi, Türk dünyasinin baskenti oldu. Sadece Özbekistan degil, Kirgizistan, Kazakistan, Azerbaycan’dan birçok etkinlikler ve kutlamalar yaptik. Özbekistan ile o kadar çok etkinlik kutladik ki Özbekçe konusmaya basladik. Biz, Özbek kardeslerimizle bir arada olmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Türk dünyasindan gelen Türk kardeslerimize kardes gözüyle bakiyoruz. Özbekistan’in 32’inci bagimsizlik yil dönümü kutlu olsun” dedi.

Özbekistan Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev de yaptigi konusmada, “Burada olmaktan çok gurur duyuyorum. Bugün burada Özbekistan’in 32’inci bagimsizlik yil dönümü kutluyoruz. 1992’de kardes Türkiye’miz Özbekistan’in bagimsizligini kabul etti. Kardeslik hukukuna dayanarak genis stratejik iliskiler devam ediyor. Insallah bundan sonra bu iliskiler devam etsin. Allah bu iliskileri nazardan korusun. Özbekistan ve Türkiye bayraklari her zaman göklerde olsun. Bu programa destek olan Osmangazi Belediyesi ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA