Diz Agrilarina Ozon Ile Son

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmani Dr. Nurhan Barutçu, ozon tedavisi ile ilgili bilgiler vererek, “Ozon tedavisi ameliyatsiz ve zahmetsiz bir islem oldugu için son yillarda daha sik tercih edilmektedir” dedi.

Diz Agrilarina Ozon Ile Son
Eskisehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tip Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmani Dr. Nurhan Barutçu diz agrisinda, son dönemlerin popüler tedavisi olan ozon tedavisinin detaylarini aktardi.

Dizin, ana islevi ayak bilekleri ve kalçalarla birlikte vücudun agirligini tasimak olan, bacaklarda uyluk kemigi ile kaval kemigi arasinda yer alan bir eklem olduguna dikkat çeken Uzm. Dr. Nurhan Barutçu, diz eklemi içindeki tüm yüzeylerin kikirdak doku ile kapli oldugunu ve 3 önemli kemik, 4 önemli bag, birçok kas, tendon ve menüsküslerden olustugunu kaydetti.

Diz agrisinin, kireçlenme kaynakli veya vücudun diz bölgesinde yirtilmis bir bag veya yirtilmis kikirdak gibi bir yaralanmanin sonucu olabildigini ifade eden Barutçu, “Eklem iltihabi, gut gibi iltihapli eklem romatizmalari veya enfeksiyonlar gibi durumlar da diz agrisina neden olabilir. Diz agrisi, her yastan insanin etkilenebilecegi ve yaygin görülen bir sikâyettir ”diye konustu.



“Ozon tedavisi ameliyatsiz ve zahmetsiz bir islem”

Diz agrisinda tedavi yöntemlerinin diz agrisinin sebebine bagli olarak degistigini kaydeden Barutçu, medikal tedavi, fizik tedavi, enjeksiyon yöntemleri ve ameliyatla tedavi seçenekleri ile agrinin ve sorunun çözümlendigini ifade etti.

Diz agrisi tedavisinde son dönemlerde oldukça popüler olan ozon tedavisine deginen Dr. Barutçu, konuyla alakali olarak su bilgileri verdi:

“Aktif oksijen molekülü olan ozon gazi kullanilarak yapilan tedavilere ozon tedavisi adi verilir. Bu tedavi vücuttaki antioksidan mekanizmayi harekete geçirerek birçok hastalikta kullanilir. Kan dolasiminda hizlanma, inflamasyon ve ödem azaltici etki, hizli yara iyilestirici etkisi, hücre yenilenmesini uyarici etkisi nedeniyle diz agrisi tedavisinde oldukça basarilidir. Diz agrisinda ozon tedavisi, diz eklemine veya çevresine uygun miktarda lokal olarak uygulanir. Ozon, agriyi ve enflamasyonu giderir. Böylece o bölgede iyilesme saglar. Ozon tedavisi ameliyatsiz ve zahmetsiz bir islem oldugu için son yillarda daha sik tercih edilmektedir. Diz agrisinda ortalama 5 seans ozon enjeksiyonu uygulanmaktadir. Seans sikligi hastaligin durumuna göre degisiklik göstermektedir. Diz agrisinda ozon tedavisinin zarari ve yan etkisi bulunmamaktadir.”
Kaynak: İHA